Castells de set i de vuit pisos per començar la temporada

Altafulla i el Vendrell són dues de les places que han vist castells aquest diumenge. Els de Sant Pere i Sant Pau comencen els actes dels 25 anys

19 mayo 2017 23:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les colles comencen a sortir dels locals d’assaig per fer les primeres actuacions a les places. Si bé la temporada fa setmanes que va començar, a la zona tradicional tot just ha arrencat.

Aquest cap de setmana s’han vist castells, per exemple, a Altafulla, on ha actuat la colla local, els Xicots de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els vallencs van signar una bona diada amb castells de vuit. D’entrada van completar el 2 de 7, per a la segona ronda descarregar el 3 de 8 i acabar amb el 4 de 8, fent així la primera clàssica de vuit del curs. Els Xicots, per la seva banda, van descarregar castells de la gamma alta de set. A la primera ronda van completar el 5 de 7, i després van descarregar el 2 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla.

Els amfitrions, els Castellers d’Altafulla, només van poder descarregar el 4 de 6. El 3 de 6 que van provar a la segona ronda es va quedar en intent, i el 2 de 6 de la darrera ronda en intent desmuntat. Aquesta va ser la diada d’inici de temporada perla colla local.

Al Vendrell, els Nens van actuar amb els Xiquets de Reus i els Bordegassos de Vilanova. La colla local va signar una molt bona diada d’inici de temporada, amb el 4 de 8 descarregat com a millor castell, el més matiner del seu historial. També van completar el 2 de 7 i el 7 de 7. Els reusencs, per la seva banda, van completar el 3 de 7, el 5 de 7, el primer de l’any, i el 4 de 7, castells que segur, ben aviat, pujaran un pis més. Finalment, els Bordegassos també van optar per castells de la gamma alta de set. Van completar el 5 de 7, 4 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7.

 

Tret de sortida als 25 anys

El cap de setmana ha estat especial pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que han donat el tret de sortida als actes dels seus 25 anys d’història. Han estat dos dies ple d’actes solidaris en benefici de l’associació La Muntanyeta, entre d’altres entitats de la ciutat de Tarragona. Ja és el segon any que la colla escull les instal·lacions del centre per donar inici a la temporada castellera, i ahir ho van tornar a fer.

Els de Jordi Gaya van completar el 3 de 7, el 4 de 7, a més del 3 de 6 amb l’agulla i el 5 de 6. Després de l’actuació van dur a terme un vermut solidari. Dissabte també van fer activitats solidàries, com una recollida de sang al local o una xocolatada en benefici de Càritas. Aquesta ha estat una de les primeres activitats de la colla per celebrar l’aniversari.

 

RESULTATS

Tarragona

C. SPiSP: 3d7, 4d7, 3d6a, 5d6

 

Altafulla

Colla Vella: 2d7, 3d8, 4d8

X. Vilafranca: 5d7, 2d7, 4d7a

C.Altafulla: 4d6, i3d6, id2d6

 

El Vendrell

N. Vendrell: 2d7, 4d8, 7d7

B. Vilanova: 5d7, 4d7a, 4d7

X. Reus: 3d7, 5d7, 4d7

Comentarios
Multimedia Diari