Catalunya és la comunitat amb més rics a la llista Forbes

A l'extrem contrari, Castella i Lleó va ser la que menys riquesa va generar en el període de classificació

19 mayo 2017 17:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Catalunya és la comunitat autònoma amb més rics, ja que concentra 27 persones que representen una riquesa global de 32.475 milions, segons la nova edició de la llista Forbes 2016 de les grans fortunes espanyoles.

Això no obstant, Catalunya és la tercera de la llista si s'analitzen les comunitats amb més rics d'Espanya, sent Galícia la primera, amb 83.600 milions, i Madrid la segona, amb 38.500 milions, segons ha informat avui la publicació.

Després de Catalunya, la comunitats que tenen més rics són Madrid amb 24 i València, amb 10.

A l'extrem contrari, Castella i Lleó va ser la que menys riquesa va generar en el període de classificació, 1.725 milions d'euros, representats per tres persones.

Múrcia, amb un únic ric a la llista, va generar 1.000 milions d'euros. Canàries també va registrar una persona classificada i 700 milions d'euros, igual que Extremadura, representada també per una persona i 400 milions d'euros.

A la llista d'aquest any, que es presentarà aquest dimecres, Navarra i Castella-la Manxa són les dues úniques comunitats autònomes que no han tingut representació, igual que les ciutats autònomes de Ceuta-Melilla, ja que no alberguen cap de les 100 grans fortunes d'Espanya.

Per sectors, sis membres de la llista Forbes dels espanyols més rics formen part del sector tèxtil, que és el que més riquesa ha generat en els últims 12 mesos amb 81.500 milions.

Així, la indústria tèxtil encapçala la llista dels 35 sectors més productius del país, i és Inditex l'empresa que més contribueix.

La indústria alimentària se situa en segona posició, amb una riquesa generada de 18.150 milions, quatre vegades i mig menys que la tèxtil.

De la seva banda, la construcció ocupa la tercera posició amb 16.450 milions, seguida del sector de la distribució, amb 13.850 milions d'euros generats.

Per contra, els sectors que van aportar menor generació de riquesa van ser l'industrial (450 milions d'euros); la indústria càrnia (450 milions); el sector de la joieria (425 milions); i el siderúrgic (400 milions).

Si atenem el nombre de "rics Forbes", l'alimentari es posiciona en primer lloc amb nou noms que sumen 18.150 milions.

A continuació, se situa el sector de la construcció i el de les inversions, amb vuit cadascun, i el tèxtil amb sis.

Comentarios
Multimedia Diari