Celebrar l’inici d’any nou dotze hores abans de la mitjanit

Nervis, emocions, riures i amb fortes expectatives. Així van viure els més petits el darrer dia de 2019 a Valls.

01 enero 2020 10:40 | Actualizado a 01 enero 2020 15:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nervis, emocions, riures i amb fortes expectatives. Així van viure els més petits el darrer dia de 2019 a Valls. I és que per primera vegada van celebrar l’inici d’any dotze hores abans. La plaça del Pati, plena de gom a gom, va acollir l’espectacle Carilló, de la companyia la Tal, que estava pensada per a tots els públics. «És un assaig per les campanades de la nit», va dir l’Ia, una de les nenes que estava al Pati.

Malgrat el fred, els pares i nens estaven il·lusionats i no es van voler perdre aquesta cita. L’espectacle va començar a un quart de dotze. Però molts ja feia estona que estaven esperant. De fet, tots els nens portaven el cotilló i el raïm de casa.

El rellotge es va posar en moviment i tots els engranatges van començar a moure’s. I els personatges, que imitaven els ninots dels rellotges, van aparèixer a ritme de carilló.

El rellotger feia de fil conductor per explicar les diferents narracions que, sempre en to d’humor, apareixien. Històries de pallassos, d’amor i gelosia, de baralles barroques i passionals… I fins i tot una recreació de l’òpera Carmen.

Els nens van poder participar d’aquest espectacle ajudant el rellotger a posar les agulles a l’hora i cridant o dient l’hora exacte que era.

Els pares aprofitaven per immortalitzar el moment fent fotografies amb el mòbil. La originalitat i la posada en escena va fer que molta gent s’anés apropant per veure-ho millor.

«M’ha agradat molt», deia a la seva mare un dels nens, il·lusionat després de l’espectacle. «No ho havia fet mai això», va afirmar una altra nena.

L’Home dels Nassos

Aquest acte es va sumar a la ja tradicional sortida de l’Home dels Nassos que, com ja és habitual, es passeja pels carrers de la ciutat cada 31 de desembre al migdia. Quan es va acabar l’espectacle del Carilló, pares i nens van baixar fins a la plaça del Blat. Davant hi anava un carro estirat per un cavall. De la porta de l’ajuntament va sortir l’Home dels Nassos, enmig de música i aplaudiments, i va saludar els nens i nenes de la ciutat. Després, va pujar al carruatge i va fer la tradicional passejada pels carrers de Valls, enfilant, primer de tot, el cèntric carrer de la Cort. Va seguir pel Pati, Jaume Mercadé, Germans Sant Gabriel, Avenir, Vallvera, passeig de l’Estació, Anselm Clavé, Font de la Manxa, Jaume Huguet, El Pati, Cort i va acabar on havia començat el recorregut, a la plaça del Blat.

A la nit, el Grup del Teatre Principal va preparar l’espectacle Un cap d’any a l’infern, una altra de les novetats d’aquest Cap d’any a Valls. Personatges irreverents es van trobar, per una nit, en aquest indret ple de secrets i sorpreses. Un espectacle de varietats, fresc i divertit, que va barrejar números plens de música, humor i cabaret. També al Pavelló Xavi Tondo, a partir de la una de la matinada, hi va haver el concert revetlla de versions amb Tapeo Sound System i La Banda del Coche Rojo.

Comentarios
Multimedia Diari