CiU expressa 'ple suport' a Duran al capdavant del grup parlamentari al Congrés i dóna per tancada la crisi

La federació insisteix que no ha existit "ànim" per part de cap dels dos socis de generar un episodi que atribueixen a un "malentès"

19 mayo 2017 23:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Comissió Executiva Nacional de CiU ha expressat aquest dilluns la seva "plena confiança i suport" al president del grup parlamentari al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, i als portaveus adjunts de CDC a les corts espanyoles, després del vot diferenciat de la setmana passada. Amb aquesta posició "unànime", CiU dóna per "tancada" la crisi, que ha atribuït a "un malentès". El secretari general de la federació, Ramon Espadaler, ha assegurat que "posa la mà al foc" per afirmar que en cap dels dos socis ha existit "l'ànim" de generar un "episodi gratuït". Per la seva part, el secretari general adjunt, Lluís Corominas, ha demanat "mirar endavant" per seguir "sumant" després de 35 anys en comú.

Espadaler ha deixat clar que en el si de la federació "no hi ha el més mínim interès" en "reeditar" un conflicte com el que la setmana passada va produir-se arran de la votació diferenciada al Congrés durant la presa en consideració del pacte antijihadista, segellat per PP i PSOE. Com a mostra, ha dit, la posició conjunta i "unànime" que la coalició ha adoptat aquest dilluns per tal de refermar "el suport" a la direcció del grup parlamentari a Madrid, a qui el CENF ha confiat el vot final a la norma, després que al llarg d'aquesta setmana es presentin i s'acceptin o no les esmenes.

"La qüestió política de la reflexió que ens hem fet és: tenim o no confiança en el grup parlamentari, en la seva direcció -tant en el president com en els portaveus adjunts-? La resposta ha estat sí. Doncs endavant", ha resumit el secretari general de CiU, Ramon Espadaler.

D'aquesta manera, i després del creuament d'acusacions i de "l'error d'interpretació" de la setmana passada, CiU vol passar pàgina de l'afer. Espadaler ha assegurat que la votació diferent va estar generada per "les lectures diferents" al que va expressar en l'úlrim CENF del 26 de gener. "Poso les mans al foc per una part i l'altra que no ha estat en l'ànim de ningú generar un episodi gratuït", ha expressat el també conseller d'Interior Ramon Espadaler.

Per la seva part, Corominas ha demanat que "no es faci una teoria" sobre el que ha estat "un malentès" i ha instat a "no donar-hi més voltes", perquè la votació final sobre el text antijihadista encara no s'ha produït, ha dit. "A partir d'ara, a sumar", ha subratllat, tot recordant els 35 anys d'història en comú de CDC i UDC. "La voluntat és seguir junts, respectant-nos mútuament els criteris, que fins ara han pogut ser compartits. Esperem que això en el futur no variï", ha sentenciat.

 

Crítiques a Fernández Díaz

El dirigent d'UDC i conseller d'Interior ha retret al ministre Jorge Fernández Díaz que "no s'hagi ni plantejat demanar excuses" a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per les "acusacions infundades i absolutament falses" en relació a l'existència d'un compte bancari a Suïssa. Un cas que ha qualificat de "seguit de despropòsits".

"El mínim que caldria esperar d'un servidor públic que ha posat en dubte l'honorabilitat d'un càrrec electe és alguna mena d'excusa o d'explicació" al respecte, ha afegit.

 

"Confiança" cap a Puig

Així mateix, Espadaler ha sortit en defensa del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, després que el diari 'La Razón' hagi publicat que demanava comissions a empresaris per l'adjudicació d'obres al Port de Barcelona. Espadaler ha ressaltat que Puig "hagi sortit a donar la cara" des de primer moment negant "rotundament" aquestes acusacions. "Ens mereix tot el respecte del món", ha insistit.

Comentarios
Multimedia Diari