Colla Vella dels Xiquets de Valls: ...i preparats per ser els millors

19 mayo 2017 17:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En començar aquesta temporada, tothom ja s’imaginava que la Colla Vella dels Xiquets de Valls seria l’autèntica revolució del món casteller. El Concurs del 2014 ja van fer suar més del s’havia pronosticat als Castellers de Vilafranca i els registres que van completar al 2015, ja auguraven l’estat de forma dels vallencs.

Però, ens imaginàvem que arribarien al Concurs amb dos pilars de vuit descarregats, tres cinc de nou amb folre descarregats i un de carregat, sis (i un de carregat) de quatre de nou amb folre i pilar, un quatre de nou sense folre descarregat, dos tres de deu amb folre i manilles descarregats (i un de carregat) i per últim, un quatre de deu emmanillat carregat el passat 18 de setembre per Santa Tecla a Tarragona?.

I és que des de fora, ha donat la sensació que la Vella ha estat fent una feina de formigues. «Tot i apropar-se el Concurs, nosaltres seguim amb la tònica dels últims mesos. A l’assaig hi ha molta gent i bon ambient. Les proves ens estan anant molt bé però de fet, no és molt diferent del que hem estat fent tota la temporada», explica el seu cap de colla, Manel Urbano, sent conscient però que estan fent proves de castells molt grans i complexos i per aquesta raó «mil coses poden passar».

Carregar el quatre de deu amb folre i manilles va significar un pas de gegant pels rosats «perquè si no l’haguéssim fet a Tarragona, el programa amb el que anem al Concurs ens hauria variat molt». Els vallencs ara arriben a la Tarraco Arena Plaça amb la sensació que dominen un castell d’aquesta magnitud i de fet «pensar que el vam estar a punt de descarregar ens fa agafar el certamen amb un altre caire», explica. «Carregar-lo a Tarragona ens ha fet treure’ns de sobre aquell neguit que sempre tens a l’hora d’estrenar castells nous», afegeix Urbano.

La Vella vol guanyar el Concurs però també sap que no ho tindrà fàcil. Els Castellers de Vilafranca tiraran tota la llenya al foc per competir i guanyar, però la Vella també jugarà amb les seves cartes.

I de quines cartes parlem? Perquè a diferència d’altres colles, la Vella de Valls és de les que prefereix mantenir en secret tot allò que estan treballant. Però clar, les xarxes socials i el ‘boca-orella’ casteller tampoc enganyen. La Vella arriba al concurs amb el tres i el quatre de deu amb folre i manilles, segurament el primer de tots servirà per obrir la seva actuació. Davant del rumoreig de no haver-li acabat de trobar les mides al dos de vuit, el quatre de nou sense folre seria l’altra aposta segura. I de cara una quarta ronda, qui sap si seria el dia del segon intent a plaça d’un tres de nou sense folre (el primer va ser el 2004).

Davant d’aquest admirable programa, Manel Urbano, amb un toc de falsa modèstia, explica que la Vella està vivint aquesta prèvia del concurs molt diferent al seu rival directe, els Castellers de Vilafranca. «Evidentment que jo me’n vull tornar a Valls amb la victòria sota el braç però nosaltres no tenim cap mena de fixació amb ningú. Si fins i tot, alguna colla ens han posat al seu cartell! I de fet, crec que Vilafranca s’equivoca al pensar que nosaltres som els únics possibles rivals. La Jove de Tarragona arriba molt forta al Concurs i ningú pot treure un ull de sobre a la Joves de Valls», explica dient també que molts castellers rosats sovint miren més als diables vermells que no als Verds.

Tots sabem que la Vella anirà a «picar molt fort» però sabent la magnitud i la dificultat d’aquests castells que porten en cartera, Urbano sap que tant la Jove de Tarragona com la Joves es poden posar allà en qualsevol moment. «Si nosaltres cometem algun error».

Manel Urbano està molt motivat. Però, què és el que de veritat encoratja el cap de colla de cara aquest diumenge? Ell respon que «cadascú busca la motivació allà on vol i nosaltres, ens la busquem a casa. El que volem és fer els millors castells i superar la nostra millor actuació mai feta».

A part del 3de10fm i del 4de10fm, tot i que Urbano es manté fidel al seu estil de no confirmar ni desmentir cap hipotètic castell, la tercera carta amb que la Vella juga en aquest Concurs és la del 4de9sf, ja que en porten 4 de descarregats de forma consecutiva. Però hi ha incertesa entorn a un altre castell, el 3de9 sense folre, al qual els del Portal Nou, com s’ha pogut veure en algunes fotografies que han circulat per la xarxa, han posat dosos a l’assaig, i que el mateix Urbano confirmava que podria entrar als plans de la Vella sempre i quan els aporti «bones sensacions».

Comentarios
Multimedia Diari