Comença la Mesa i Junta de Portaveus que ha de convocar el ple d'investidura

Quan acabi, començarà el ple d'investidura que ha de fer president Carles Puigdemont

19 mayo 2017 20:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Mesa i la Junta de Portaveus han començat minuts després de les 4 de la tarda la reunió amb l'objectiu de convocar formalment el ple d'investidura del president de la Generalitat, malgrat les queixes de Ciutadans i del PPC, partit aquest últim que ha sol·licitat el "compliment del reglament o la seva anul·lació".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va convocar ahir per a les quatre d'aquesta tarda la Mesa i la Junta de Portaveus de la cambra catalana perquè pugui celebrar-se una hora després, cap a les cinc, el ple d'investidura del nou president de la Generalitat, a poques hores que expiri el termini legal aquesta mitjanit.

La celeritat amb què s'ha convocat el ple d'investidura, després de l'acord al qual van arribar ahir Junts pel Sí i la CUP en què Artur Mas va fer un "pas al costat" a favor de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha provocat malestar a Ciutadans i al PPC, partit aquest últim que qüestiona que s'ajusti al reglament de la cambra catalana.

De la seva banda, Ciutadans ha traslladat a Forcadell el seu "malestar" i "desacord" per les "formes" en què s'ha convocat el ple d'investidura, en les quals segons aquesta formació "s'està esprement" el reglament a favor dels "interessos" dels independentistes.

 

Signatura de Forcadell

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha proposat Carles Puigdemont (JxSí) com a candidat per ser investit president de la Generalitat, una vegada consultats els representants dels partits i els grups polítics amb representació parlamentària. Forcadell ha signat la proposta de candidat a la presidència de la Generalitat aquest migdia, en comprovar, després de la ronda de converses amb els grups, que és qui compta amb més suport.

Comentarios
Multimedia Diari