Confirmat un segon cas de malformació en un fetus a causa del virus del Zika a Catalunya

El primer amb microcefàlia es va registrar a Catalunya el 5 de maig

19 mayo 2017 19:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ministeri de Sanitat ha confirmat l’existència d’un segon cas de malformació cerebral en el fetus d’una embarassada infectada a Llatinoamèrica pel virus del Zika, que va demanar la interrupció voluntària de la gestació després de saber el diagnòstic. Segons consta en la sisena actualització de l’Informe sobre l’avaluació ràpida del risc de transmissió de malaltia pel virus Zika a Espanya que publica el Ministeri Sanitat en el seu web, a data 30 maig havien estat notificats 140 casos importats d’infecció (132 confirmats i 8 probables) i dels quals 21 eren embarassades.

Segons aquest document, el fetus de dues d’aquestes embarassades va presentar «anomalies congènites relacionades amb una causa infecciosa».

El primer dels casos es va donar a conèixer el 5 de maig a Catalunya. És també una dona que hauria resultat infectada en un viatge a Llatinoamèrica i en la setmana 25 de gestació es van observar malformacions cerebrals importants en el fetus.

En aquest segon cas, la dona residia a Llatinoamèrica i posteriorment va viatjar a Espanya. Va tenir símptomes de la malaltia durant el primer trimestre de l’embaràs i va ser en el segon quan es van detectar malformacions cerebrals en el fetus, després de la qual cosa la dona «va sol·licitar la finalització voluntària de la gestació».

Pel que fa a Catalunya, un nou cas de febre vírica de Zika ha estat diagnosticat a Catalunya en una dona no embarassada que va ser picada per un mosquit en un viatge a Amèrica del Sud, amb la qual cosa són ja 57 els casos diagnosticats d’aquesta malaltia a la comunitat catalana des de l’1 de gener. Segons ha informat l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), la malaltia ha estat diagnosticada fins ara a 57 persones, 18 homes i 39 dones, de les quals deu estan embarassades, dues de les quals ja han donat a llum nadons sans.

Comentarios
Multimedia Diari