Covestro guanya 468 milions d'euros fins al març, dues vegades i mitja més

Bayer ha reduït recentment del 64,2 al 53,3% la seva participació a Covestro per aconseguir diners per finançar la compra del productor de transgènics nord-americà Monsanto

19 mayo 2017 15:32 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fabricant de plàstics per a la indústria Covestro, que va ser una divisió de Bayer i es deia MaterialScience, va guanyar en el primer trimestre 468 milions d'euros, un 157% més que fa un any, per la forta demanda de polímers i l'augment dels preus de poliuretans.

Covestro ha informat avui que el resultat operatiu va millorar en el mateix període un 102,3%, fins a 688 milions d'euros.

La facturació es va incrementar entre gener i març un 24,7%, fins a 3.586 milions d'euros.

Bayer ha reduït recentment del 64,2 al 53,3% la seva participació a Covestro per aconseguir diners per finançar la compra del productor de transgènics nord-americà Monsanto.

La forta demanda dels productes de la firma mostra que els plàstics innovadors seran importants "en la urbanització, el canvi climàtic i l'evolució de la mobilitat", ha dit el president de Covestro, Patrick Thomas.

Els preus de venda de poliuretans van pujar un 25,8% respecte al primer trimestre de l'any passat i van contribuir a l'augment de la facturació.

Per poder satisfer la forta demanda, Covestro ha decidit mantenir la producció d'MDI -una primera matèria de les espumes rígides de poliuretà- a la planta de Tarragona.

Covestro vol incrementar al llarg del 2018 la capacitat de producció d'MDI a la planta alemanya a Brunsbüttel fins a 400.000 tones anuals.

El segment de poliuretans va incrementar les vendes un 6,8% per productes com l'MDI i el TDI (diisocianat de toluol); aquest últim s'usa en la síntesi de poliuretà en la produccions d'espumes flexibles.

La demanda de tots dos va ser especialment forta en la indústria de la construcció i en la indústria de mobles i de matalassos dels països de la regió del NAFTA (Canadà, EUA i Mèxic) i d'Àsia i el Pacífic.

A causa del bon resultat aconseguit en el primer trimestre, Covestro revisa a l'alça els seus pronòstics de benefici per al 2017.

Covestro, que va sortir a borsa a final del 2015 a 24 euros per acció, baixava avui un 1,2 %, fins a 72,95 euros.

Covestro es va tornar el 2015 independent i va començar a cotitzar a la borsa de Frankfurt, primer en el segment Prime Standard i des de mitjan desembre en l'índex de mitjanes empreses MDAX.

Comentarios
Multimedia Diari