Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Covestro guanya 468 milions d'euros fins al març, dues vegades i mitja més

Bayer ha reduït recentment del 64,2 al 53,3% la seva participació a Covestro per aconseguir diners per finançar la compra del productor de transgènics nord-americà Monsanto

Agències

Whatsapp
Vista general de la planta de Covestro en Tarragona, con un cartel en primer término FOTO: NÚRIA TORRES/ACN

Vista general de la planta de Covestro en Tarragona, con un cartel en primer término FOTO: NÚRIA TORRES/ACN

El fabricant de plàstics per a la indústria Covestro, que va ser una divisió de Bayer i es deia MaterialScience, va guanyar en el primer trimestre 468 milions d'euros, un 157% més que fa un any, per la forta demanda de polímers i l'augment dels preus de poliuretans.

Covestro ha informat avui que el resultat operatiu va millorar en el mateix període un 102,3%, fins a 688 milions d'euros.

La facturació es va incrementar entre gener i març un 24,7%, fins a 3.586 milions d'euros.

Bayer ha reduït recentment del 64,2 al 53,3% la seva participació a Covestro per aconseguir diners per finançar la compra del productor de transgènics nord-americà Monsanto.

La forta demanda dels productes de la firma mostra que els plàstics innovadors seran importants "en la urbanització, el canvi climàtic i l'evolució de la mobilitat", ha dit el president de Covestro, Patrick Thomas.

Els preus de venda de poliuretans van pujar un 25,8% respecte al primer trimestre de l'any passat i van contribuir a l'augment de la facturació.

Per poder satisfer la forta demanda, Covestro ha decidit mantenir la producció d'MDI -una primera matèria de les espumes rígides de poliuretà- a la planta de Tarragona.

Covestro vol incrementar al llarg del 2018 la capacitat de producció d'MDI a la planta alemanya a Brunsbüttel fins a 400.000 tones anuals.

El segment de poliuretans va incrementar les vendes un 6,8% per productes com l'MDI i el TDI (diisocianat de toluol); aquest últim s'usa en la síntesi de poliuretà en la produccions d'espumes flexibles.

La demanda de tots dos va ser especialment forta en la indústria de la construcció i en la indústria de mobles i de matalassos dels països de la regió del NAFTA (Canadà, EUA i Mèxic) i d'Àsia i el Pacífic.

A causa del bon resultat aconseguit en el primer trimestre, Covestro revisa a l'alça els seus pronòstics de benefici per al 2017.

Covestro, que va sortir a borsa a final del 2015 a 24 euros per acció, baixava avui un 1,2 %, fins a 72,95 euros.

Covestro es va tornar el 2015 independent i va començar a cotitzar a la borsa de Frankfurt, primer en el segment Prime Standard i des de mitjan desembre en l'índex de mitjanes empreses MDAX.

Temas

  • ECONOMÍA

Lea También