Cursa d'armament previ al Concurs

La diada del Primer Diumenge dóna el tret de sortida a la Santa Tecla castellera amb la Jove, Xiquets, Colla Vella i Castellers de Vilafranca

19 mayo 2017 18:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Colla Jove afronta la diada d’aquest diumenge amb la moral pels núvols. El bagatge dels del Cós del Bou aquesta temporada els permet plantejar-se molt seriosament d’apujar un llistó ja de per si molt alt. Els liles hi podrien dur algun castell inèdit, si més no, aquesta temporada.

El que té més números de poder-se veure a plaça és el 3de9 amb folre i l’agulla, després que en els darrers assajos els hagi transmès bones sensacions. Els altres castells que la Jove bastirà demà seran amb tota probabilitat el 5de9f (n’han descarregat els 3 que han intentat enguany) i el 9de8 (assolit quatre cops), i tancarien l’actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles (descarregat i carregat un cop respectivament).

Per als Xiquets de Tarragona, la diada del Primer Diumenge els ha de suposar la tornada als dos castells de nou pisos en una mateixa actuació. Els de la camisa ratllada han tingut un primer tram de temporada amb alts i baixos, i això els ha impedit poder arribar amb un millor estat de forma. Per això, el principal objectiu dels del carrer de Santa Anna és unir en una mateixa diada el 4de9f i el 3de9f; en aquest darrer castell si bé han completat en quatre ocasions, l’han hagut de treballar més del que és normal.

Pel que fa al tercer castell de la diada, els Xiquets de Tarragona no descarten un nou assalt al 2de9 amb folre i manilles, que enguany se’ls va resistir en dues ocasions a la diada de Sant Magí, tot i que tenen més números altres estructures com el 2de8f o el 5de8.

La Colla Vella torna a la plaça de la Font amb l’objectiu de seguir superant-se a si mateixa. La gran feina feta tant a assaig com a plaça, fa que els vallencs puguin apostar per una diada de màxims i amb sorpreses. Números en mà, la Vella podria apostar pel que s’ha convertit amb el seu castell insígnia, el 4de9fp. Pel que fa als dos castells restants, la incògnita planeja al Portal Nou, i tot apunta que fins minuts abans de la diada no es desvetllarà.

L’estructura que més possibilitats tindria és el 3de10 amb folre i manilles, que aquesta temporada han descarregat dos cops que se l’han plantejat. Seguint aquest fil, un altre castell de pes que podria tornar com l’any passat, a la plaça de la Font és el 4de9 sense folre, tot i que els rumors apunten que els rosats es podrien plantejar portar a plaça el 4de10 amb folre i manilles. Sense embuts, amb les idees clares.

Els Castellers de Vilafranca van anunciar obertament el passat dilluns que demà volen descarregar sí o sí el 3de10fm. Si bé el seu cap de colla, Toni Bach va deixar entreveure que els altres dos castells serien el 3de9fa i el 4de9fa, seguint amb el seu esperit competitiu, davant la pressió de les altres colles, no és descartable que els verds apostin per algun castell sense folre, com ara la torre de vuit neta. I tot això, quinze dies abans del Concurs. La funció està a punt de començar.

Comentarios
Multimedia Diari