DO Penedès, música i cultura ibèrica, el maridatge perfecte pel Divendre DiVins

Calafell acull la segona edició d'aquest acte que engloba diferents facetes culturals

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vi és el millor acompanyant per a un bon àpat però també es pot combinar amb altres elements no gastronòmics i fer un bon maridatge. La música, per exemple. Escoltar un bon concert degustant un vi del Penedès és una forma diferent i agradable de passar una vetllada diferent de les portes del cap de setmana. Per canviar d'aires i demostrar que el vi és més que una beguda per acompanyar un bon àpat o una conversa.

La DO Penedès participa per segon any consecutiu en l'activitat Divendres DiVins. Aquest esdeveniment té lloc a diferents indrets de tot Catalunyaon hi ha una denominació d'origen, i en aquesta segona edició, la penedesenca, es realitzarà el divendres 10 de juliol a Calafell, a la ciutadella ibèrica.

L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 10 de juliol a la tarda

Cultura històrica i vinícola

L'acte està ideat per a fer primerament una visita per l'antic poblat iber i posteriorment començar el tast de vins. Els artistes Antoni Veciana i Els Musadors del Camp seran els encarregats d'amenitzar aquesta vetllada. Per altra banda, l'enòleg Sergi Montalà explicarà als prop de 50 assistents com degustar cinc vins de la DO Penedès: el Sumarroca, un xarel.lo del 2014; el Jané Ventura, de Finca els Camps 2012; Agvstvs Forvm, de la Trajannvs Cuvée, del 2009; El Call, una rosa del 2014 de la Cooperativa de Llorenç del Penedès, i el Mas Bertran, de l'Argila Blanc 2010.

El vi representa el gust de la pròpia terra i aquest tipus d'esdeveniments serveixen perquè la gent del territori encara senti més seva la terra i la mateixa DO. Els vins també han esdevingut un bé cultural i és per aquest motiu que combina a la perfecció amb visites monumentals o concerts, especialment com els que s'organitzen per aquesta nit, on la música s'ha creat i adaptat especialment.

Es podran tastar fins a 5 vins de diferents cellers i varietats

L'acte començarà a les 19:30 hores amb la visita al poblat ibèric i continuarà a les 20:15  amb l'inici del tast, amb un mòdic preu de 5 euros. Tot aquell que hi vulgui assitir haurà de fer una reserva prèvia a la DO Penedès. Tota una experiència única que ha deixat molts bons records i sensacions, com les que es van viure en la primera edició al Vendrell

Comentarios
Multimedia Diari