Más de Noticias

Demòcrates inicia a Reus una campanya per trencar ous a favor de la independència

Ha organitzat una performance en la qual Castellà, Coma i altres càrrecs electes sobiranistes lideraran un acte popular per trencar ous de forma "col·lectiva"

Whatsapp
L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, trencant un ou en el marc de la campanya

L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, trencant un ou en el marc de la campanya

Diversos dirigents de Demòcrates de Catalunya, l'escissió independentista d'Unió, han iniciat aquest divendres una campanya a les xarxes socials en les quals apareixen trencant ous a favor de la independència.

En un vídeo en Twitter recollit per Europa Press, el portaveu del partit i diputat de JxSí en el Parlament, Toni Castellà, realitza aquesta acció i proclama: "Jo ja l'he trencat. Tu també ho pots fer. Sense por. Sí a la independència".

L'acció de trencar ous té relació directa amb el procés judicial obert per un presumpte delicte de sedició contra el regidor de la CUP a Vic Joan Coma, qui es va negar a declarar i va ser detingut i portat davant l'Audiència Nacional.

L'origen del procés judicial contra Coma es basa en un discurs que va pronunciar en el ple municipal en el qual, per defensar avançar clarament cap a la independència de Catalunya, va utilitzar aquesta metàfora: "Per fer la truita caldrà trencar els ous".

Precisament, Demòcrates ha organitzat per a aquest cap de setmana una performance a Reus en la qual Castellà, Coma i altres càrrecs electes sobiranistes lideraran un acte popular per trencar ous de forma "col·lectiva".

L'acte forma part de la campanya global de Demòcrates a favor del 'sí' a la independència en el referèndum previst per aquest any, i assegura que els ous que trenqui aquest dissabte no els llençarà, sinó que seran per al consum.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También