Demòcrates inicia a Reus una campanya per trencar ous a favor de la independència

Ha organitzat una performance en la qual Castellà, Coma i altres càrrecs electes sobiranistes lideraran un acte popular per trencar ous de forma "col·lectiva"

19 mayo 2017 16:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diversos dirigents de Demòcrates de Catalunya, l'escissió independentista d'Unió, han iniciat aquest divendres una campanya a les xarxes socials en les quals apareixen trencant ous a favor de la independència.

En un vídeo en Twitter recollit per Europa Press, el portaveu del partit i diputat de JxSí en el Parlament, Toni Castellà, realitza aquesta acció i proclama: "Jo ja l'he trencat. Tu també ho pots fer. Sense por. Sí a la independència".

L'acció de trencar ous té relació directa amb el procés judicial obert per un presumpte delicte de sedició contra el regidor de la CUP a Vic Joan Coma, qui es va negar a declarar i va ser detingut i portat davant l'Audiència Nacional.

L'origen del procés judicial contra Coma es basa en un discurs que va pronunciar en el ple municipal en el qual, per defensar avançar clarament cap a la independència de Catalunya, va utilitzar aquesta metàfora: "Per fer la truita caldrà trencar els ous".

Precisament, Demòcrates ha organitzat per a aquest cap de setmana una performance a Reus en la qual Castellà, Coma i altres càrrecs electes sobiranistes lideraran un acte popular per trencar ous de forma "col·lectiva".

L'acte forma part de la campanya global de Demòcrates a favor del 'sí' a la independència en el referèndum previst per aquest any, i assegura que els ous que trenqui aquest dissabte no els llençarà, sinó que seran per al consum.

Comentarios
Multimedia Diari