Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Denuncia una identificació policial 'pel fet de ser negre'

A parer de les associacions, cada dia es produeixen centenars d´identificacions per perfil ètnic a Espanya i, no obstant això, aquesta pràctica no es denuncia

Agències

Whatsapp

Zesahn Mohammad, amb el suport d’organitzacions com SOS Racisme Catalunya i Open Society Justice, ha presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) per haver estat identificat de manera discriminatòria pel seu color de pell a Barcelona el 2013.

Zeshan, pakistanès de 23 anys, ha recorregut al TC perquè l’agent que el va identificar li va reconèixer que ho feia «pel fet de ser negre», segons relatà ahir ell mateix a l’agència Efe. Es tracta d’una «identificació per perfil ètnic», cosa que les associacions defensores dels drets civils que li donen suport consideren «il·legal».

«Aquesta pràctica és discriminatòria, criminalitza la població afectada i incompleix el principi d’igualtat recollit en la Constitució», recordà la portaveu de Stop Racism Catalunya, Alba Cuevas, qui a més lamentà que «no es tracta d’una pràctica aïllada» sinó que respon a un «racisme institucional».

A parer de les associacions, cada dia es produeixen centenars d’identificacions per perfil ètnic a Espanya i, no obstant això, aquesta pràctica no es denuncia.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También