Denunciat per donar galetes farcides amb pasta de dents a un sensesostre

El 'youtuber', de 19 anys i amb més d'un milió de seguidors, va fer un vídeo dels fets i el va penjar

19 mayo 2017 16:35 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat un youtuber de 19 anys, amb més d’un milió de seguidors, per haver humiliat un sensesostre al qual va gravar quan es menjava unes galetes farcides de dentífric que li havia donat, que li van provocar malestar i nàusees.

Els agents van tenir coneixement el 24 de gener del fet que el youtuber, de nacionalitat espanyola, havia gravat i penjat un vídeo en el qual tractava de forma degradant i humiliant el sensesostre. En el vídeo, el youtuber presumia de la seva actuació i es mofava de la víctima, tot assegurant que menjar les galetes amb dentífric l’hauria ajudat a rentar-se les dents.

El web del youtuber té més d’un milió de seguidors i rep més de deu milions de visites al mes, cosa que reporta al jove un profit econòmic.

Els agents de la Urbana van localitzar l’indigent dimarts passat, al barri de la Marina del Port, i li van oferir la possibilitat de denunciar el noi, en considerar que podria haver estat víctima de delicte penal, i l’home hi va accedir.

L’home els va explicar que el jove se li va acostar el 17 de gener, li va regalar un bitllet de vint euros i li va donar les galetes, i que, després de menjar-se-les, es va començar a trobar malament i a tenir nàusees. Mentre els urbans estaven parlant amb el sensesostre, va aparèixer l’autor del vídeo, que va assegurar als agents que tenia la intenció de passar la nit amb l’home, gravar-lo de nou i demanar disculpes públicament a través del seu canal de YouTube, després de l’enrenou que el seu vídeo havia causat.

La Guàrdia Urbana ha denunciat penalment el jove per haver infligit un tracte degradant al sensesostre, menyspreant la dignitat i integritat moral d’una persona en risc d’exclusió social, amb l’agreujant que hi havia la finalitat de donar a conèixer l’incident a altres persones a través de les xarxes socials. Els agents van posar el cas en coneixement de l’autoritat judicial, per si podria ser constitutiu d’un delicte contra la integritat moral i d’un delicte d’odi.

El jove va penjar al seu canal de YouTube un altre vídeo en el qual demana perdó i reconeix que és un noi «immadur». «Segueixo tenint el cap d’un nen. Encara no he madurat. Suposo que per això faig aquestes bogeries», al·lega.

Comentarios
Multimedia Diari