Denuncien un criador sense llicència que tenia gossos amb les cordes vocals tallades

Els animals afectats eren els que l´home feia servir per criar i per fer de models publicitaris

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra han denunciat per maltractament animal un criador de gossos sense llicència que tenia animals amb les cordes vocals tallades perquè no bordessin. La investigació va començar a finals de l’any passat per la informació que un testimoni va facilitar al cos policial. El denunciat tenia les instal·lacions on criava els gossos a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental). En una primera inspecció els agents van comprovar que l’home no tenia l’anomenat nucli zoològic, el document que permet fer de criador. També van detectar que hi havia gossos que no bordaven i feien sorolls estranys. Davant d’això van fer una segona inspecció, aquest cop amb un veterinari, que va permetre detectar que hi havia gossos amb les cordes vocals tallades.

Segons el relat policial, el criador sense llicència no va poder acreditar que les intervencions en els animals haguessin estat fetes per un veterinari. A més, a les instal·lacions es van trobar utensilis dels que habitualment s’utilitzen per fer operacions d’aquest tipus. Amb tot, no es va poder acreditar que haguessin estat fetes per l’individu. 

La investigació també va poder determinar que els gossos mutilats eren els que l'home feia servir per criar. Els cadells, que venia a tercers, no estaven operats. També es va poder comprovar que els animals afectats es feien servir com a models publicitaris. 

Per tot plegat l’home va ser denunciat per maltractament animal.

Comentarios
Multimedia Diari