Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Desarticulen una organització criminal de falsos policies especialitzada en robar a turistes en autopistes

Simulaven fer controls i escorcolls i aprofitaven per endur-se diners, joies i objectes de valor

ACN

Whatsapp
Un dels falsos policies intentant aturar un vehicle. Foto: Mossos d'Esquadra

Un dels falsos policies intentant aturar un vehicle. Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup especialitzat en robar a turistes a les autopistes, especialment a les del Vallès Oriental aprofitant la gran afluència de vehicles estrangers, tot i que també actuaven en altres punts de l’Estat. Segons fonts policials, els seus membres s’acreditaven com a policies i amb l’excusa d’identificar o escorcollar les seves víctimes, els sostreien diners, joies o objectes de valor. Un cop aconseguit l’objectiu, marxaven corrent del lloc en un turisme. El grup acostumava a actuar en hores de poca afluència per així tenir garantida la fugida. Als detinguts, que són sis homes, una dona i un menor d’origen iranià i pakistanès, se’ls atribueix la participació en un total de 40 robatoris en diferents punts de Catalunya.

Els fets es remunten al mes d'agost quan els Mossos d'Esquadra van detectar un augment de robatoris a turistes per part persones que prèviament s'havien acreditat com a policies i, que amb l'excusa d'identificar-los o de la necessitat d'escorcollar-los, els havien sostret diners, joies o objectes de valor.

Els agents van concloure que els robatoris eren comesos pel mateix grup i seguint sempre el mateix mètode. Dos o tres suposats policies aturaven a les víctimes simulant controls policials o identificacions al carrer. Durant la identificació o els escorcolls aprofitaven descuits per realitzar els robatoris, un cop havien aconseguit l'objectiu marxaven ràpidament del lloc dels fets en un turisme. Els membres del grup buscaven es víctimes en zones pròximes als hotels de Barcelona o de l’Aeroport del Prat.

L'organització disposava d'una estructura ben definida en la qual els líders repartien als diferents efectius en petits grups per tal d'operar. Els guanys que aconseguien dels diferents robatoris eren repartits d'acord amb les condicions establertes anteriorment pels caps i els homes forts de l'organització. Els seus membres són itinerants en tot el territori espanyol, ja que s'ha detectat la seva presència també a les comunitats de Madrid i del País Valencià. Fins i tot, ells mateixos es reconeixen com a una organització criminal i s'autoanomenen alivara o aliwara.

Per dificultar les tasques policials utilitzen diverses identitats o en fan servir de falses en les operacions de compra-venda de nova infraestructura i aparells logístics com vehicles i habitatges.

Finalment, l’1 de desembre es va fer una estrada i escorcoll en cinc domicilis de Badalona i es van detenir sis membres de l'organització, entre els quals hi havia els principals caps del grup, i es van intervenir cinc dels vehicles que utilitzaven. També es van recuperar 5.000 euros en metàl·lic, bitllets i divises de diversos països, joies, rellotges de luxe i gran quantitat d'aparells electrònics.

El mateix dia en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia també es van detenir dos membres més a València.

Als detinguts, sis homes, una dona i un menor, de nacionalitat iraniana i pakistanesa, també se'ls considera autors dels delictes de falsificació documental, usurpació de funció pública i pertinença a organització criminal.

Tots els adults van ingressar a presó per ordre del Jutjat d'Instrucció número 4 de Mollet del Vallès. El menor va passar a disposició de Fiscalia que va decretar l'internament en un centre de menors.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También