Desconvocada la vaga de Covestro contra el tancament de la planta d'MDI de Vila-seca

El 9 de febrer s'obrirà una mesa de treball per estudiar alternatives al cessament (Video)

19 mayo 2017 20:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dilluns a la tarda, en una assemblea convocada pel comitè d'empresa de Covestro, es va decidir desconvocar la setmana de vaga que s'havia d'iniciar demà dimecres com a protesta per l'anunci del tancament de la planta d'MDI de Vila-seca. Tot plegat, succeeix després de la reunió del passat divendres a Leverkusen, on representants de la direcció espanyola i alemanya de la companyia van acordar amb les seccions sindicals obrir una mesa de treball –el proper 9 de febrer– per desbloquejar la situació i buscar alternatives al tancament. Amb la desconvocatòria de la vaga es pretén facilitar el diàleg entre empresa i sindicats, tal com han assenyalat des de CCOO i UGT.

Les alternatives, segons han apuntat els sindicats, poden ser tant externes, mitjançant la implantació de noves empreses al centre de treball, com internes, amb l’adequació de la planta per utilitzar-la per a altres produccions. Malgrat això, la direcció alemanya, han remarcat CCOO i UGT, "ha deixat clar que la decisió de tancament està presa i no és reversible, però ha manifestat el seu compromís d’apostar per cercar alternatives que permetin reduir considerablement l’impacte d’aquesta decisió".

Els dos sindicats creuen que aquest procés pot permetre conservar el màxim nombre de llocs de treball possibles, i esperen que el diàleg sigui constructiu i fructífer. CCOO i UGT treballaran, han assegurat, amb l’objectiu de fixar criteris que garanteixin la recol·locació de la major part dels treballadors en un termini de dos anys, conscients que interessa mantenir la planta a bon funcionament per continuar incidint en l’objectiu principal: la revisió de la decisió de l’empresa.

Comentarios
Multimedia Diari