Detectats vuit nous casos de virus Zika a Catalunya, entre els quals tres dones embarassades

S'eleven a 56 els casos diagnosticats, 18 homes i 38 dones, 10 de les quals embarassades

19 mayo 2017 19:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha detectat en la darrera setmana vuit nous casos importats de virus Zika a Catalunya, entre els quals tres dones embarassades. En total, la xifra d'infeccions s'eleva a 56 des del passat 1 de gener. Els casos diagnosticats fan referència a 18 homes i 38 dones, entre aquestes 10 en estat de gestació, de les quals dos ja han donat a llum, segons ha indicat aquest dilluns l'Agència de Salut Pública. En aquests dos darrers casos, el part es va dur a terme amb normalitat i s'ha fet una exploració del nadó normal a les primeres hores. En canvi, en un altre cas es van diagnosticar microcefàlia i altres malformacions en el fetus d'una de les afectades.

Tots els afectats tenen antecedent d'haver estat a l'Amèrica del Sud i Central a zones on la transmissió del virus és activa i d'haver estat picats per mosquits durant la seva estada.

L'Agència de Salut Pública recorda que el virus Zika provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera -principalment articulacions petites de mans i peus-, conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap. Es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes. Segons apunta l'Agència de Salut Pública, els casos acostumen a resoldre's sense complicacions greus . Les infeccions asimptomàtiques són freqüents i s'estima que només 1 de cada 4 infectats desenvolupa clínica.

Fins al 2007 només s'havien descrit casos esporàdics en alguns països d'Àfrica i Àsia. No obstant, en l'última dècada s'ha expandit a nous territoris donant lloc a brots epidèmics en diverses illes del Pacífic. Durant el 2015 s'ha detectat transmissió autòctona del virus en diversos països d'Amèrica Llatina que s’associa a un increment en el nombre d'alteracions neurològiques en nadons.

Comentarios
Multimedia Diari