Detinguda una noia per haver simulat el seu segrest per no tornar a El Salvador

La jove, de 19 anys, va arribar a enviar a la família fotos seves lligada i emmordassada

19 mayo 2017 19:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra han detingut una jove de 19 anys que havia simulat que l’havien segrestat. Va enviar als seus familiars fotos seves lligada i emmordassada, amb l’objectiu d’enganyar-los per no haver de tornar al seu país natal, El Salvador, on la seva família li demana que torni per estar amb el seu marit.

El sergent Enric Martínez, cap de l’àrea de Segrestos i Extorsions dels Mossos d’Esquadra, explicà ahir que la noia, que actualment resideix a Barcelona, va simular el seu rapte perquè no volia tornar al seu país. Ara investiguen també si aquesta mateixa noia va ser la que fa mesos va enviar missatges als seus familiars, fent-se passar per una amiga, alertant que estava molt greu ingressada en un hospital de Barcelona, també com a excusa per no haver de tornar a El Salvador.

La investigació es va iniciar el 24 de març, quan la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample de Barcelona va rebre una trucada del 112 alertant que una noia d’El Salvador estava segrestada a Barcelona. Els agents van contactar amb la mare de la suposada víctima, que viu a El Salvador, i aquesta els va assegurar que havia parlat amb la seva filla aquell mateix dia i que li havia dit que es trobava bé.

Els Mossos es van posar en contacte amb la dona que havia donat la veu d’alerta al 112, una amiga de la jove, que els va corroborar que estava segrestada i els va donar una fotografia que havia rebut de la víctima lligada i emmordassada.

Davant dels indicis que es podia tractar d’un segrest real, perquè aquesta amiga creia realment que la noia havia estat raptada, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos va assumir la investigació i es va posar en contacte amb els familiars de la víctima que viuen a Barcelona.

Davant els Mossos, els familiars van afirmar que havien rebut la fotografia de la noia lligada i emmordassada, però també van advertir que sabien que d’altres persones havien estat amb ella i que no els va manifestar que estigués retinguda en contra de la seva voluntat.

Els Mossos van continuar amb la investigació i finalment el 26 de març agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions es van desplaçar a un pis de l’Hospitalet de Llobregat, on van localitzar sana i estàlvia la noia. Els agents van comprovar llavors que tot havia estat una invenció de la víctima, pel que va ser detinguda per un delicte de simulació de delicte. La noia va al·legar davant els agents que havia actuat així per evitar obeir les ordres de la seva família perquè tornés al seu país, on l’espera el seu marit, ja que, segons va dir, ara ella ja ha refet la seva vida a Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari