Detingut a Lloret un alemany acusat de degollar la seva parella

L'home va llençar a les escombraries el cos de la noia, de 20 anys, i va fugir amb el fill de tots dos, de 18 mesos

19 mayo 2017 17:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Nacional ha detingut a Lloret de Mar un fugitiu alemany acusat d’haver degollat a l’octubre passat la seva parella de 20 anys a la localitat alemanya de Freyung (Baviera), després de la qual cosa va fugir amb el nadó de tots dos, de tan sols 18 mesos.

L’home va ser localitzat i detingut per especialistes del Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) en un aparthotel de Lloret de Mar.

Els agents de la Policia alemanya van localitzar el cos sense vida de la jove al seu apartament de la localitat bavaresa, a les escombraries. La noia presentava talls al coll que van resultar mortals.

La seva parella i presumpte autor dels fets va fugir amb el fill de tots dos, de tan sols 18 mesos, i es va endur també el telèfon de la dona, amb la intenció de mantenir actius els seus perfils a les xarxes socials i despistar així els agents, segons informà la Policia Nacional.

El passat 7 de novembre, des del perfil de la víctima a Facebook, l’home va penjar una foto amb el seu fill a la Torre Eiffel a París.

Les autoritats judicials alemanyes van dictar immediatament una ordre europea de detenció i entrega. Paral·lelament, els oficials d’enllaç de la policia alemanya van contactar amb la Policia Nacional davant la sospita que el fugitiu pogués haver fugit cap a Espanya amb la intenció de dirigir-se a algun país nord-africà.

L’estreta col·laboració amb els investigadors de la policia alemanya i les autoritats judicials va permetre que la investigació s’estengués a diferents localitats, en tenir present que Espanya podria ser tan sols un país de trànsit en la fugida del presumpte assassí.


La integritat del nen, primer
Els agents així van constatar que el fugitiu va dormir en un hotel de Tarifa, s’hi va registrar amb la identitat d’un germà, va realitzar dos reintegraments en caixers automàtics de Valladolid de 500 euros cadascun, i va circular per l’autopista AP-7, on va ser detectat als peatges de Torreblanca (Castelló) i de Martorell (Baix Llobregat).

Durant tota la investigació i seguiment de les pistes, els agents tenien un objectiu principal, segons informa la Policia Nacional: localitzar en perfecte estat el nen de 18 mesos sobre qui s’havia dictat una ordre de protecció. Una vegada localitzat a Lloret, la Policia va sol·licitar al jutjat d’instrucció de guàrdia de Blanes l’entrada, registre i detenció del fugitiu a l’establiment hoteler.

Agents del GOES van procedir a la detenció del subjecte a la seva habitació i van adoptar les mesures de protecció del menor. El nen va quedar ingressat en un centre d’acollida de Catalunya, en espera que sigui recollit per personal dels serveis socials alemanys.


Tatuatges
El fugitiu detingut portava diversos tatuatges en el moment de la seva detenció. Un dels més recents i macabre és un en què s’aprecia el nom de la víctima, Lisa, la seva data de naixement, una creu amb la data «27.10.2016» i que pot interpretar-se com la data de l’assassinat, i un «gràcies per tot», escrit en espanyol.

La investigació la van dur a terme agents del Grup de Localització de Fugitius Internacionals de la Comissaria General de Policia Judicial, al costat de la Brigada Local de Policia Judicial de Lloret de Mar, el Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) de la Direcció Superior de Catalunya, amb el suport dels oficials d’enllaç d’Alemanya a Madrid, de l’Agència Federal d’Investigació BKA, i les Brigades de Policia Judicial de les províncies de Cadis i Alacant.

Segons ha informat la Policia Nacional, la condemna màxima aplicable, segons consta en la documentació rebuda de les autoritats alemanyes, és de 15 anys de presó.

Comentarios
Multimedia Diari