Detingut a Màlaga per cobrar durant gairebé 20 anys la pensió de la seva àvia morta

Els reintegraments de diners del compte d'estalvis de la dona es feien en caixers automàtics, mai en finestreta

19 mayo 2017 16:23 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Nacional ha detingut en Màlaga un home que va cobrar durant gairebé 20 anys la pensió de la seva àvia morta, defraudant 200.000 euros a la Seguretat Social. Així, se l'ha arrestat com a presumpte autor de frau mitjançant el cobrament indegut i continuat d'una pensió a favor d'un familiar mort.

La investigació va arrencar quan la Tresoreria General de la Seguretat Social va detectar que es continuava abonant mensualment la pensió a una dona que va morir el 1998. Segons les investigacions, el seu nét va extreure els fons del compte corrent en caixers automàtics usant la llibreta d'estalvis de la difunta; tot això amb el coneixement de la parella de l'home, també detinguda.

La denúncia d'una entitat bancària va iniciar a la investigació, segons han informat des de la Policia Nacional en un comunicat. Una reclamació de la Tresoreria General de la Seguretat Social a una entitat bancària, en la qual exigia l'import abonat erròniament en concepte de pensió a favor d'una persona morta anys enrere, va donar motiu a la denúncia de la interventora de la referida entitat a causa que algú havia estat retirant els fons de l'explica destinatària de la pensió.

La investigació va determinar que els reintegraments de diners del citat compte d'estalvis van tenir lloc sempre en caixers automàtics, mai en finestreta, en diverses sucursals de l'entitat a Màlaga cabdal, des del 1998 i fins a novembre del 2015, i per mitjà de la llibreta d'estalvis de la difunta que requeria un codi pin per poder operar amb la mateixa.

Amb aquesta informació, les perquisicions es van centrar en l'entorn més proper de la dona morta i van conduir a un dels seus néts amb el qual vivia al moment de la seva mort. Aquest, pel que sembla, gestionava el seu compte corrent. Segons la investigació, el nét de la difunta, de 47 anys, va extreure els fons provinents de la pensió per un import total que ascendiria a uns 200.000 euros aproximadament.

Els agents han detingut el nét de la morta i a la parella sentimental d'aquest, qui, segons les perquisicions, tenia coneixement de l'origen il·lícit dels ingressos. Tots dos van ser arrestats per la seva presumpta implicació en un delicte de defraudació a la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Comentarios
Multimedia Diari