Detingut el pare de Nadia davant les sospites d'estafa en donatius

La Fiscalia no aprecia risc per a la petita, que pateix una malaltia greu, i, de moment, no sol·licita mesures especials de protecció

19 mayo 2017 17:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El setge s’estreny sobre els pares de Nadia. El jutge que instrueix la investigació per esbrinar si s’ha comès una presumpta estafa amb els fons captats per a la cura de la petita va ordenar ahir l’arrest del pare, Fernando Blanco. La detenció practicada pels Mossos d’Esquadra va tenir lloc després que el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell (Lleida) acordés també la retirada el passaport de la menor.

Aquesta bolcada en el cas té lloc dies després que Blanco, reconegués que va viatjar per mig món amb la nena per fitxar «els millors especialistes» i després que admetés també que va visitar a curanderos als Estats Units.

El jutge vol saber, a més, si és cert que la nena pateix tricotiodistròfia, una malaltia degenerativa molt greu, o si es tracta d’una de les moltes «exageracions» que el pare ha reconegut que va explicar. Per això, el jutge va insistir a reclamar als pares que aportin tota la informació mèdica de la petita, perquè sigui examinada pel forense.

La nena té onze anys i resideix a Fígols (Lleida) i els seus pares fa anys que recapten fons per sufragar un tractament que pugui salvar-li la vida. No obstant això, des de dilluns, tots aquests diners, gestionats pel pare a través d’una fundació, estan immobilitzats pel jutge, en espera que s’aclareixi la investigació.

El Jutjat també va demanar al Ministeri Públic que es pronunciï sobre si creu necessari adoptar mesures en relació a la menor, com les que afecten la tutela, la manutenció, residència, comunicació o tractaments mèdics.

La Fiscalia va replicar que no aprecia risc per a la nena, encara que està vigilant, pel que de moment no sol·licitarà resolucions especials de protecció.

La detenció arriba dies després que Fernando Blanco, el pare, reconegués que va viatjar per mig món amb la nena (Guatemala, Índia, Panamà, Rússia, Brasil, Argentina, Finlàndia, Cuba i Xile) per fitxar «els millors especialistes» i després que admetés també que va visitar a curanderos als Estats Units.

La mare de la petita, Margarita Garau, va trencar ahir el seu silenci, assegurant a Antena 3 que confia en el seu marit i que la decisió que han comès va ser «exagerar la història, anar a especialistes que fan tractaments experimentals i no demanar papers» que ho demostren. «No sabia que anava a curanderos. No crec en aquestes coses», va afirmar Garau.

Comentarios
Multimedia Diari