Detinguts dos gihadistes a Badalona

Els arrestats són dos homes, de 25 i 27 anys, acusats de realitzar activitats de captació, adoctrinament i finançament

19 mayo 2017 16:27 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil va detenir ahir a Badalona dos ciutadans marroquins que formaven part d’un grup vinculat a l’organització terrorista Daesh (Estat Islàmic) acusats de realitzar activitats de captació, adoctrinament i finançament de gihadistes, segons va informar el ministeri de l’Interior.

Els dos detinguts estaven a les ordres de dos compatriotes marroquins desplegats com a combatents a Síria que dirigien una estructura completa de captació de terroristes a diferents països europeus.

A través de xarxes socials, a més de consumir i difondre material propagandístic de l’Estat Islàmic, els detinguts mantenien contacte freqüent amb gihadistes que actuaven en zona de conflicte.

Els dos arrestats, membres d’un grup estable de suport al Daesh, haurien col·laborat al seu finançament mitjançant activitats delictives relacionades amb el tràfic de drogues i delictes contra el patrimoni.

L’operació ha estat desenvolupada per agents de la Direcció d’Informació de la Guàrdia Civil i de la Secció d’Informació de la Zona de Catalunya sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció número 1 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional. Els arrestats són dos homes, de 25 i 27 anys, de nacionalitat marroquina, acusats d’adoctrinament i captació gihadista.


Preocupació per la seguretat
Com a conseqüència d’aquestes detencions, la Guàrdia Civil va dur a terme registres en els seus domicilis per recopilar evidències de la seva intensa activitat a Internet i en les xarxes socials, on mantenien multitud de contactes amb persones tant dins com fora d’Espanya.

Els detinguts prestaven especial atenció a la seguretat, estaven permanentment en contacte i compartien continguts a través de la xarxa utilitzant mitjans segurs. La seva preocupació per la seguretat queda patent per l’ús de nombroses línies telefòniques, algunes d’elles probablement obtingudes utilitzant identitats falses. Com a resultat de la seva activitat de difusió de l’ideari gihadista a la xarxa, els detinguts haurien aconseguit captar ja a diverses persones que estaven convençudes de viatjar a zona de conflicte per integrar-se en els grups terroristes que allà operen.

Els propis membres del grup desarticulat també haurien deixat patent en xarxes socials de forma reiterada la seva disposició a unir-se a les files de Daesh a Síria.

A més, els dos detinguts haurien col·laborat al finançament del grup mitjançant activitats delictives relacionades amb el tràfic de drogues i delictes contra el patrimoni. Des de 2015, any en el qual el ministeri de l’Interior va elevar a 4 el nivell d’alerta antiterrorista, les Forces i Cossos de Seguretat han detingut un total de 185 terroristes gihadistes.

El ministeri de l’Interior recorda que, a través de la iniciativa Stop Radicalismes, els ciutadans poden col·laborar en una sèrie de canals a la seva disposició perquè, de forma confidencial i segura, notifiquin a les Forces de Seguretat aquells possibles casos de radicalització en el seu entorn. En concret a través de la pàgina web www.stop-radicalismos.es , l’aplicació mòbil d’alertes de seguretat ciutadana Alertcops i el telèfon gratuït 900 822 066.

Comentarios
Multimedia Diari