Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Detinguts 52 membres d'una xarxa que traficava amb armes i marihuana

L'operació s'ha fet a Lleida i Barcelona, entre altres províncies

Agències

Whatsapp

La Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han detingut 52 persones en una operació que ha desarticulat una xarxa que distribuïa armes i marihuana a Europa, simulant que transportaven fruita i verdures, i que tenia una plantació al soterrani d’una casa, a la qual s’accedia pel plat de la dutxa.

L’operació, que ha comptat amb la col·laboració de la policia lituana i el suport d’Europol, ha comportat detencions a Lleida, Barcelona, Màlaga, Almeria, Múrcia, Alacant, València i Castelló, on s’han desmantellat cinc plantacions de marihuana –entre elles l’excavada al subsòl d’un habitatge d’Alacant, on s’accedia aixecant el plat de la dutxa– i dos tallers per modificar armes de foc.

La investigació, dirigida pel titular del jutjat d’instrucció número 4 de Sagunt (València), va arrencar a mitjans del 2015, quan els cossos policials van tenir els primers indicis de l’existència d’una xarxa criminal, amb el seu centre d’operacions a València, que distribuïa marihuana a Europa i que modificava armes inutilitzades que convertien en funcionals, tant per al seu ús propi com per vendre-les a tercers països.

La xarxa utilitzava suposadament el transport de fruites i verdures, amb documentació falsificada, per amagar la marihuana durant la seva distribució cap a Europa.

En una primera fase, a l’abril del 2016, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, que van crear un equip conjunt, van detenir 24 persones, de nacionalitats lituana i espanyola, i van practicar 22 registres a diversos domicilis de Lleida i Barcelona.

En els registres es van desmantellar quatre plantacions de marihuana i es van decomissar més de mil plantes de diferents mesures, 20 quilos de cabdells llestos per a la comercialització, així com 100 grams de cocaïna i eines per al cultiu, envasament, distribució i tractament d’aquestes substàncies.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También