Detinguts 52 membres d'una xarxa que traficava amb armes i marihuana

L'operació s'ha fet a Lleida i Barcelona, entre altres províncies

19 mayo 2017 18:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han detingut 52 persones en una operació que ha desarticulat una xarxa que distribuïa armes i marihuana a Europa, simulant que transportaven fruita i verdures, i que tenia una plantació al soterrani d’una casa, a la qual s’accedia pel plat de la dutxa.

L’operació, que ha comptat amb la col·laboració de la policia lituana i el suport d’Europol, ha comportat detencions a Lleida, Barcelona, Màlaga, Almeria, Múrcia, Alacant, València i Castelló, on s’han desmantellat cinc plantacions de marihuana –entre elles l’excavada al subsòl d’un habitatge d’Alacant, on s’accedia aixecant el plat de la dutxa– i dos tallers per modificar armes de foc.

La investigació, dirigida pel titular del jutjat d’instrucció número 4 de Sagunt (València), va arrencar a mitjans del 2015, quan els cossos policials van tenir els primers indicis de l’existència d’una xarxa criminal, amb el seu centre d’operacions a València, que distribuïa marihuana a Europa i que modificava armes inutilitzades que convertien en funcionals, tant per al seu ús propi com per vendre-les a tercers països.

La xarxa utilitzava suposadament el transport de fruites i verdures, amb documentació falsificada, per amagar la marihuana durant la seva distribució cap a Europa.

En una primera fase, a l’abril del 2016, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, que van crear un equip conjunt, van detenir 24 persones, de nacionalitats lituana i espanyola, i van practicar 22 registres a diversos domicilis de Lleida i Barcelona.

En els registres es van desmantellar quatre plantacions de marihuana i es van decomissar més de mil plantes de diferents mesures, 20 quilos de cabdells llestos per a la comercialització, així com 100 grams de cocaïna i eines per al cultiu, envasament, distribució i tractament d’aquestes substàncies.

Comentarios
Multimedia Diari