Deu detinguts i 13 registres en un cop al terrorisme gihadista a Catalunya

A Valls, Terrassa, Sabadell i Sant Quirze del Vallès

19 mayo 2017 23:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones i han efectuat tretze registres en el marc d'una operació contra el terrorisme gihadista que s'està portant a terme avui en diverses poblacions de Catalunya, segons ha informat la policia catalana.

Equips especials d'intervenció dels Mossos participen en el dispositiu, coordinat pel jutjat número 1 de l'Audiència Nacional.

Segons han precisat els Mossos d'Esquadra, fins a de les 10.00 hores d'aquest matí aproximadament la policia catalana ha detingut deu persones, acusades d'un delicte de pertinença a organització terrorista, en les localitats barcelonines de Terrassa, Sabadell i Sant Quirze del Vallès, així com a Valls (Alt Camp).

Segons els Mossos, els detinguts estarien implicats en diversos delictes relacionats amb el terrorisme gihadista, especialment vinculat amb les consignes de l'organització terrorista Estat Islàmic/DAESH.

Fonts pròximes al cas han informat a Efe que aquesta operació contra el gihadisme està relacionada amb una altra portada a terme a mitjan desembre de l'any passat, quan dos joves veïns de Terrassa, de nacionalitat marroquina, i un altre de Monistrol de Montserrat, un brasiler convertit a l'Islam, van ser detinguts a Bulgària quan anaven a entrar a Turquia per incorporar-se a l'exèrcit de l'Estat Islàmic a Síria.

Del començament d'any ençà han estat detingudes una trentena de persones a Espanya per la seva suposada relació amb el terrorisme gihadista en diverses operacions, entre les que destaca la que va conduir el 13 de març a l'arrest de vuit presumptes membres d'una cèl·lula terrorista a Barcelona, Girona, Ciudad Real i Àvila.

Tots eren espanyols i cinc d'ells d'origen marroquí.

Les primeres detencions de l'any es van produir a Ceuta el 24 de gener, quan van ser capturades dues parelles de germans, Farid Mohammad i Mohammad Al Lal, i Anwar i Redouan Allà Amzal, -de nacionalitat espanyola i origen marroquí-, presumptes gihadistes disposats a cometre un atemptat i immolar-se.

Un mes després, el 24 de febrer, la Guàrdia Civil va detenir quatre persones, dos a Melilla i dues altres a Catalunya, i va desarticular una xarxa de reclutament per a l'Estat Islàmic.

El 7 de març la Guàrdia Civil va detenir a l'aeroport de Barcelona una marroquina, resident a Espanya, que pretenia viatjar a Síria amb el seu fill de tres anys per unir-se a l'Estat Islàmic.

Tres dies després, la Policia va arrestar dues persones i va neutralitzar a Ceuta una cèl·lula gihadista que estava plenament preparada i disposada per atemptar.

Un matrimoni marroquí i els seus dos fills bessons de setze anys van ser detinguts el 31 de març a Badalona (Barcelonès) per la seva suposada vinculació amb una xarxa d'enviament de gihadistes a Síria en l'última operació policial contra aquest tipus d'activitats delictives en el primer trimestre de l'any.

Comentarios
Multimedia Diari