Deu vins per gaudir de la DO Tarragona

La Denominació d'Origen proposa per aquest estiu una selecció de vins que van guanyar el Concurs de Vins Embotellats realitzat a la Facultat d'Enologia de la URV

19 mayo 2017 22:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les revetlles o les festes majors que arriben són moments ideals per compartir el vi amb amics o amb família. Per aquest motiu la DO Tarragona (www.dotarragona.cat) proposa els vins guanyadors en les deu categories en que es va dividir el XXI Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que es va fer fa tot just unes setmanes a la Facultat d’Enologia de la URV dirigit per la seva professora Montse Nadal i en el qual van participar vuitanta vins d’una vintena de cellers i cooperatives de les quatre comarques del territori de la DO Tarragona: l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i una part de la Ribera d’Ebre.

En la categoria de vins blancs el primer premi de la categoria de vi blanc aromàtic se'l va endur El Terrat 2014, del Celler Mas Vicenç, situat a Cabra del Camp; l'Adernats Blanc Jove 2014, elaborat per la Vinícola de Nulles, va ser considerat com el millor blanc sec mentre que el millor vi blanc passat per fusta va ser per al Chardonnay de Muller, un dels vins emblemàtics d'aquest celler reusenc.

Al certamen hi van participar uns 80 vins d'una vintena de cellers

El jurat va dictaminar que el millor vi rosat d’enguany de la DO Tarragona ha estat el Flama Roja 2014, elaborat per la Cooperativa de Vila-rodona. Quant a vins escumosos, el jurat va decidir donar una menció especial al Chardonnay Reserva Brut del Celler De Muller, un vi que forma part d’una trilogia integrada per tres monovarietals com el pinot noir i el muscat.

El jurat va considerar el millor vi negre el Suñer Negre Merlot elaborat per Vins Suñer, a Ginestar, a la Ribera d’Ebre. El millor vi negre criat en fusta se’l va endur l’enòloga Pepa Menchón pel 100% sirà anomenat Syh 2013 que elabora al celler Vinya Janine, a Rodonyà. Per últim, el vi negre criança més ben valorat ha estat l’Ipsis Selecció Ull de Llebre 2011, elaborat per Vins Padró de Bràfim.

En la categoria de vins de licor, un dels emblemes de la DO Tarragona, el celler De Muller de Reus va assolir el primer premi amb el Rancio Seco i la Cooperativa de Vila-rodona va aconseguir el primer premi amb la seva tradicional Mistela.

Aquests són una selecció dels deu vins més ben valorats de la DO Tarragona pel jurat, tot i que els cellers d'aquesta històrica denominació d'origen ofereixen al consumidor una selecció de més de 120 vins per triar i escollir el que més els vingui de gust, ja siguin blancs, negres, rosats, escumosos o vins de licor i que es poden consultar al web de la DO: www.dotarragona.cat o bé al telèfon 977.217.931
 

Comentarios
Multimedia Diari