Dinou colles castelleres seran a la Diada a Tarragona per desbordar la Rambla Nova

ANC i Òmnium confien que la manifestació de l´Onze de Setembre sigui ´la més massiva de la història de Tarragona´ tot i que, de moment, hi ha 18.000 inscrits dels 40.000 que preveuen

19 mayo 2017 18:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Divuit colles castelleres de la demarcació de Tarragona, més els Bordegassos de Vilanova, participaran diumenge a la Rambla Nova a la mobilització sobiranista de la Diada Nacional de Catalunya. Les dues entitats convocants, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, pretenen que sigui «la manifestació més massiva de la història de Tarragona». Admeten però que, a hores d’ara, el nombre d’inscrits arriba als 18.000 –hi ha confirmada l’arribada de 200 autocars–, lluny per tant dels 40.000 que preveuen que finalment ompliran la Rambla Nova des del Balcó on hi haurà l’escenari, fins a la plaça Imperial Tarraco.

Al llarg del recorregut s’instal·laran nou torres de so i dues pantalles gegants per retransmetre la mobilització, batejada amb el nom ‘Som República Catalana’ i que consistirà a aconseguir l’efecte del batec d’un cor quan els manifestants aixequin alhora i al ritme de la música els cartells en forma de punt que els donarà l’organització. En aquell moment, les colles castelleres faran els seus pilars, tot simbolitzant «els valors de la República Catalana».

 

Rambla tallada a les 15 hores

La via principal de Tarragona quedarà tallada diumenge a partir de les 15 hores, tot i que també al matí es preveuen restriccions del trànsit, atesa la gran quantitat d’actes previstos i l’afluència de persones: la ciutat aglutinarà els manifestants independentistes de les deu comarques.

Cal recordar que enguany la reivindicació sobiranista de l’Onze de Setembre se celebra de forma descentralitzada i que, en lloc de fer-se només a la Ciutat Comtal, tindrà lloc simultàniament a Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona.

Carles Gómez, coordinador de l’ANC a Tarragona; Toni Rosich, responsable de mobilització; i Rosa M. Codines, presidenta d’Òmnium al Tarragonès, van presentar ahir els actes. Començaran a les 10 hores amb l’ofrena floral de les entitats al passeig Rafel Casanova. A la mateixa hora sortiran des del barri del Serrallo els participants en la cursa ‘Corre per la Diada’, que arribaran cap a les dotze del migdia al passeig de les Palmeres.

En aquest indret, des de les onze fins a les dues de la tarda funcionarà la fira d’entitats. Una cinquantena han assegurat la seva participació. Hi haurà espectacles familiars, inflables, música i parades de menjar i beguda.

Durant tot el matí, a més a més, entre 400 i 500 motards recorreran els carrers de la ciutat.

A les quatre de la tarda els manifestants prendran posicions als respectius trams de la Rambla, per comarques.

A les 17.14 hores, les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inici de l’acció. A continuació es llegirà el manifest comú i, encara a Lleida, tothom aixecarà els punts per aconseguir l’efecte del batec. Tot seguit es farà el mateix a Berga, després a Salt, Tarragona i Barcelona. Hi haurà un moment en què tots els participants dels diversos indrets estaran aixecant els punts alhora.

A les sis de la tarda seran els parlaments, que donaran pas, a Tarragona, al concert de Sonagralla i Xeic! I, a les vuit, sardanes.

 

‘Estem a punt’

El dispositiu de l’ANC i Òmnium compta, a banda dels més de 200 voluntaris, amb Protecció Civil, la Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra. Segons els organitzadors, «l’èxit de la mobilització serà cabdal per manifestar al món que la societat civil estem a punt i que volem que les institucions estiguin preparades per començar la construcció d’un nou país».

Comentarios
Multimedia Diari