Doblet de 9 a Torredembarra

Verds i Jove de Tarragona completen dues actuacions gairebé calcades, mentre que els Nois de la Torre tornen a tocar la gamma alta de 7

19 mayo 2017 18:42 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El «Baix Gaià tour» és un terme cada vegada més utilitzat dins l’argot casteller per fer referència a la doble jornada castellera que viuen els municipis veïns d’Altafulla i Torredembarra en escasses 24 hores de diferència. Els qui més justifiquen el terme, però, són els Castellers de Vilafranca, l’única de les colles que participa en totes dues actuacions, amb els condicionants que això comporta a l’hora d’afrontar els objectius plantejats.

Així s’explica que els vilafranquins preferissin deixar de banda a Torredembarra els castells de gamma extra que sí que havien portat el dia anterior a la plaça del Pou d’Altafulla i dibuixessin una diada amb els dos castells bàsics de nou –plantejats de cara a treballar reptes futurs– completada amb el 3 de 8 amb l’agulla, un castell que els verds havien anunciat que intentarien portar a plaça aquest cap de setmana amb un pis més i que finalment no vam poder veure.

L’explicació del canvi en les pretensions dels vilafranquins la trobàvem en les paraules del Toni Bach, cap de colla dels verds, que lamentava que la caiguda que van patir amb el pilar de 8 emmanillat del dia anterior i la falta de camises –un fet que històricament ja ha afectat els plans dels penedesencs aquesta jornada– els havia obligat a rebaixar l’ambició inicial per portar castells de gamma extra també a Torredembarra.

Aquesta caiguda provocava també una passa enrere amb el tancament de l’actuació, ja que la tècnica verda va optar per tornar a agafar confiança amb l’estructura baixant-la un pis i apostant per un sòlid pilar de 7 amb folre.

Tripleta lila que obre la porta a fer passes endavant

A l’altre costat de la plaça s’hi aplegaven les camises liles de la Jove de Tarragona. Els del Cós del Bou, que arribaven a Torredembarra després d’una setmana de descans d’assajos i actuacions, van igualar pràcticament els registres dels penedesencs en totes les facetes: primer amb els dos castells de nou –un treballat 3 de 9 amb folre de sortida i un de més tranquil 4 de 9 folrat en segona ronda–, després també apostant per un castell amb agulla (en aquest cas el quatre) i arrodonint l’actuació amb un nou pilar de 7 amb folre que no va passar penúries en cap moment.

El cap de colla dels de la camisa lila, Aleix Bordas, explicava que marxaven de Torredembarra més que satisfets «pel què i pel com, repetint i consolidant els registres de fa quinze dies al Vendrell de manera encara més plàcida i fiable».

Amb dues tripletes descarregades en les darreres dues actuacions, els liles inicien un «tourmalet» exigent de compromisos que els durarà fins a finals d’agost. Les pròximes etapes: la setmana vinent a l’Arboç i a finals de mes a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, on tornaran a coincidir amb els Castellers de Vilafranca en el que pot ser l’escenari propici perquè els del Cós del Bou facin el salt als castells de gamma extra. De moment, al local segueixen treballant intensament estructures com el 9 de 8 i el pilar de 8 emmanillat, que tenen números per ser les pròximes cartes en aparèixer sobre la taula.

Tancaven el cartell els amfitrions de la diada, els Nois de la Torre, que tornaven a tocar la gamma alta de set dos anys després de la darrera vegada, l’agost del 2014. Ho van fer ja de sortida, amb un 3 de 7 amb agulla treballat fins al final que van suar de valent per poder completar, però que els va donar l’empenta necessària per culminar una molt bona actuació amb els dos castells bàsics de set pisos. Els registres deixaven més que satisfetes les camises blau cel dels Nois, que després de dos anys d’entrebancs sortien de plaça amb un somriure d’orella a orella.

Segon 5 de 7 amb agulla mariner

Tot i que el Baix Gaià va centrar el principal interès del cap de setmana, ahir al matí també hi havia diada castellera al barri tarragoní del Serrallo. Allí, la colla local va aconseguir carregar el segon 5 de 7 amb l’agulla del seu historial (el primer va ser al passat Concurs de Castells i també els va quedar en carregat).

Abans, però, havien estrenat el primer 5 de 7 d’aquest any. Al seu costat, els Castellers de Barcelona i els Xiquets de Reus hi van posar els castells de vuit pisos: els de la camisa avellana el 3 de 8 i els barcelonins afegint-hi, a més a més, el 4 de 8.

Comentarios
Multimedia Diari