Dos alumnes de cinc anys s'escapen del seu col·legi i agafen un tren a Barcelona

El nen i la nena, de P-4, van sortir del centre, al Barri Gòtic de Barcelona, a l´hora del menjador. Van anar caminant fins a plaça Catalunya i van viatjar en un comboi fins a Valldoreix

19 mayo 2017 19:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un nen i una nena de cinc anys de l’escola Baixeras de Barcelona, al Barri Gòtic, van fugir ahir del col·legi i es van enfilar a un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en el qual van viatjar fins a Valldoreix, on van ser localitzats pels Mossos d’Esquadra.

El Consorci d’Educació de Barcelona, que ha confirmat els fets, ha informat que ha obert un expedient informatiu a l’escola «per clarificar els fets i dirimir les possibles responsabilitats que se’n derivin».

L’escola ha anunciat que revisarà les mesures preventives per evitar que els nens es puguin escapar del centre, mentre que una de les famílies dels menors que es van escapar ha presentat una denúncia contra el col·legi.

Els fets van ocórrer dijous passat a quarts de dues de la tarda, moment en què una monitora del menjador va trobar a faltar els dos dels alumnes de P-4 en no localitzar-los al pati de l’escola. Immediatament es va comunicar la seva absència als responsables del col·legi i, després de buscar els nens per tot el recinte escolar, el centre va avisar els serveis d’emergència i el Consorci d’Educació.

 

Viure una aventura

Els dos nens, que segons algunes fonts haurien premeditat la seva fuga per «viure una aventura», van caminar sols fins a la plaça de Catalunya i van baixar a l’estació subterrània dels FGC, van accedir a l’andana i es van enfilar en un comboi en direcció a Valldoreix, on viu la família d’un d’ells. Incomprensiblement, ningú va avisar que dos nens tan petits anessin sols pel carrer i, després d’arribar a l’estació dels FGC, accedissin a una andana i es colessin en un tren.

A les 14.45 hores els Mossos d’Esquadra van trucar a l’escola per anunciar-los que havien trobat als dos nens fugats a Valldoreix. La directora del centre i la tutora dels menors es van traslladar a la comissaria, on també van acudir les famílies per recollir els seus fills.

La família d’un dels nens ha decidit presentar una denúncia contra l’escola per una presumpta negligència en la custòdia del seu fill.

Comentarios
Multimedia Diari