Dos anys i mig de presó per agredir una dona amb nicab

'Portes una bossa d'escombraries al cap, torna al desert', van dir a la víctima, que estava embarassada. També van agredir el seu marit

19 mayo 2017 16:15 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fiscalia ha demanat dos anys i mig de presó per a dos homes, vinculats a col·lectius ultres i neonazis, acusats d’insultar i clavar puntades de peu a la panxa a una dona embarassada a la qual van recriminar que portés nicab, i de propinar un cop de puny al seu marit, quan passejaven pel centre de Barcelona.

En el seu escrit de qualificació, presentat davant el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació acusa els processats de dos delictes contra la integritat moral, així com de dos més lleus de lesions i maltractament, pel que demana que se’ls condemni també al pagament de 3.750 euros de multa.

També el ministeri públic sol·licita que tots dos siguin condemnats a pagar a les víctimes indemnitzacions que sumen 6.500 euros pels danys morals causats, i que se’ls prohibeixi acostar-se a elles a menys de 1.000 metres.

L’agressió va ocórrer la nit del 29 d’agost de l’any passat, quan els dos joves van abordar la parella quan passejava amb els seus dos fills pel carrer Princesa de Barcelona.

La Fiscalia sosté que els dos acusats, José Carlos i Óscar, que van ser detinguts per la Guàrdia Urbana de Barcelona, van veure la família, a la qual no coneixien de res, i van començar a increpar-los, «moguts per la seva profunda animadversió a les seves creences religioses i el seu origen marroquí».

‘Putos musulmans’

«Putos musulmans, què esteu fent aquí? Aneu-vos-en al desert» i «moros de merda» són algunes de les expressions que, segons el ministeri públic, van dirigir els processats a la parella, mentre que a la dona, embarassada de 40 setmanes i amb nicab, la van increpar amb la frase «portes una bossa d’escombraries al cap».

L’home, Jouad, va demanar explicacions als dos detinguts per les seves «ofenses», i José Carlos va reaccionar propinant-li una empenta, cosa que va motivar que la dona intervingués per evitar que agredissin el seu marit. En aquell moment, l’altre processat, Óscar, «coneixent el seu perceptible embaràs, va propinar una puntada de peu» a la dona a la zona abdominal, cosa que li va causar un fort dolor que la va obligar a seure a terra. El mateix acusat va donar un cop de puny al nas a Jouad, mentre l’altre processat el subjectava per l’esquena, «tapant-li la boca».

En presència d’una patrulla de la Guàrdia Urbana que va acudir al lloc del succés, l’acusat, Óscar, va seguir recriminant a les víctimes el seu vestuari i origen amb expressions com «tant de bo li posin una bomba pel cul», «la dona, la de la cara tapada, la Batman» o «els jutges els llepen el cul», sosté l’escrit.

La dona va haver de ser atesa a urgències ginecològiques de l’Hospital del Mar, sense que calgués aplicar-li mesures terapèutiques malgrat l’«estat d’ansietat que presentava, davant un hipotètic risc d’avortament», i el seu marit va patir fissures i ferides al nas a causa del cop de puny.

Segons la Fiscalia, José Carlos és «una persona vinculada al moviment neonazi a Catalunya» que ha participat en diferents esdeveniments en els quals s’ha exhibit simbologia hitleriana. Aquest acusat va ser identificat a l’octubre del 2010 com un dels assistents al concert on es va difondre ideologia feixista i neonazi.

Comentarios
Multimedia Diari