ERC accepta la proposta de Mas de fer plebiscitàries amb llistes separades

Els republicans però no exclouen poder incloure independents a la seva llista. Rovira creu que això "desencalla" la negociació i considera que el president ja pot convocar les eleccions "per al mes de març"

19 mayo 2017 23:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

ERC respon a l'oferta que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet per carta amb les seves propostes electorals. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha explicat que "accepten i assumeixen" que Mas "faci una llista transversal, la millor de les llistes, amb tots els membres de la societat civil que s'hi vulguin sumar". ERC, però, matisa que no descarta incloure també independents a la candidatura que encapçali Oriol Junqueras. Segons Rovira, el moviment d'ERC "desencalla" el debat sobre la fórmula electoral i obre la porta a convocar eleccions "per al mes de març". Per als republicans, la negociació ara està en pactar "el full de ruta" per a després de les eleccions.

 

 

 

Un dia després que Artur Mas enviés la carta a ERC amb les tres propostes, Marta Rovira ha convocat als mitjans aquest divendres a les 19.00 hores per explicar que acceptaven una de les fórmules ofertes, concretament la que venia de mans de l'AMI i que apostava per concórrer a les eleccions amb dues llistes diferents i que la que encapçalés Mas aglutinés als membres de les entitats de la societat civil sobiranista.

 

Rovira ha volgut mostrar-se contundent i ha assegurat que ERC "accepta i assumeix que Mas tingui una llista transversal, que faci la millor de les llistes amb tots els independents que s'hi vulguin sumar". Però aquesta acceptació té un matís que Rovira no creu que sigui escull per considerar que la proposta és la mateixa. I és que Esquerra no renuncia a incloure també independents o noms d'entitats sobiranistes. "ERC farà la seva llista com sempre ho ha fet. Però avui fem un pas aclaridor i traiem obstacles", ha dit Rovira.

 

En aquest sentit, la republicana ha afirmat que des d'ERC "no direm a ningú si ha d'anar o no en aquesta llista i nosaltres intentarem fer també la millor de les llistes per continuar fent créixer el conjunt de gent a favor de la independència".

 

La secretària general d'ERC creu que aquest moviment dels republicans "desencalla" el debat sobre la fórmula electoral. I és per això que considera que "resoldre" aquest conflicte "ens ha de permetre celebrar les eleccions per obtenir el mandat democràtic per la independència abans de les municipals". Concretament, Rovira ha parlat de fixar data per als comicis "per al més de març".

 

La dirigent d'ERC no ha volgut detallar si Mas ha acceptat o no el seu plantejament, tot i que sí ha explicat que abans de convocar als mitjans ha parlat amb el president per comunicar-li el posicionament.

 

Ara, doncs, segons Rovira, només queda acabar de tancar els serrells i pactar "el full de ruta" per a després de les eleccions poder "fer la independència". "Això és el que ens ha ocupat i preocupat i el que hem d'acabar de tancar. Ara falta el què, el mandat. I això és el que ens importa", ha dit, tot afegint que per ERC és "imprescindible pactar un punt programàtic i un full de ruta en comú per fer la independència després del mandat democràtic. Tenim molts punts en comú però també diferències encara", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari