ERC dóna per enterrada Catalunya autonòmica

Els republicans anuncien un diàleg imminent amb la CUP

19 mayo 2017 21:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha indicat aquest dilluns al matí que el seu partit dóna per "enterrada la Catalunya autonòmica" ja que "hi ha una majoria independentista al Parlament" i ha anunciat que l'inici de les converses amb la CUP és imminent, però que també s'estendrà a Catalunya Sí que es pot.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva d'ERC, els dirigents republicans han valorat positivament els resultats dels comicis d'ahir perquè, d'una banda, "les eleccions eren un plebiscit i l'hem guanyat" i de l'altra "perquè per primera vegada tenim un mandat democràtic" a favor de l'Estat propi, amb 72 diputats que li donen suport.

Els republicans no volen entrar ara en el debat de "noms" per a la presidència de la Generalitat, però asseguren que no tenen la intenció en aquests moments de desviar-se del "full de ruta" que ha de portar a la independència. En aquest sentit, consideren que s'ha de formar un "Govern de concentració fort".

Segons Sabrià, ERC està vivint el moment que ha esperat durant 80 anys "perquè per primera vegada al Parlament s'ha obtingut un mandat a favor de la independència amb "dos milions de vots independentistes, que són més del 2012 i més que el 9N".

En conseqüència, ha recalcat el portaveu republicà, "la pròxima estació és la independència de Catalunya" perquè "la Catalunya autonòmica està enterrada, i l''statu quo' també".

 

Comentarios
Multimedia Diari