Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

ERC porta al Congrés el tancament d'Ercros i Covestro a Tarragona

Acusa les empreses de justificar el seu tancament per falta de competitivitat quan en la pràctica es tracta d'un nou cas de deslocalització

EFE

Whatsapp
Cartells d'accés al Polígon Sud del pol petroquímic de Tarragona. FOTO: LLUÍS MILIÁN

Cartells d'accés al Polígon Sud del pol petroquímic de Tarragona. FOTO: LLUÍS MILIÁN

ERC portarà aquest dimecres a la Comissió d'Indústria del Congrés el tancament de les fàbriques Ercros i Covestro (abans Bayer) de Tarragona, amb la intenció d'aconseguir que l'òrgan parlamentari exigeixi al Govern espanyol que s'impliqui en les negociacions i pressioni per evitar la pèrdua de centenars de llocs de treball.

En la iniciativa, que recull Europa Press, ERC acusa les empreses de justificar el seu tancament a falta de competitivitat quan en la pràctica es tracta d'un nou cas de deslocalització que suposarà un "duríssim cop" per a la comarca de la Ribera de l'Ebre a Tarragona.

La formació tem que sigui el començament d'una crisi del sector químic, amb àmplia implantació a Catalunya, i recorda que el mateix empresariat reclama inversions en infraestructures i una reducció de l'alt cost de l'energia elèctrica com a premisses 'sine qua non' per al manteniment de la indústria i la realització de futures inversions.

"Tenint en compte que el tancament d'aquestes plantes està directament vinculat a les polítiques del Govern espanyol, aquest deu implicar-se en el procés de diàleg social que necessàriament ha d'obrir-se entre empresa i sindicats per buscar la viabilitat de les plantes", afegeixen els republicans catalans.

Permetre la competivitat

Per això, en la iniciativa s'exigeix a l'executiu que s'impliqui en els processos de diàleg amb Covestro i Ercros per trobar solucions que garanteixin la viabilitat d'aquestes plantes a Tarragona i evitar així el seu tancament, i que impulsi amb la Generalitat, la resta d'administracions implicades i els agents socials la presentació d'un pla per mantenir i reindustrialitzar la província de Tarragona, amb l'objectiu fonamental de mantenir l'ocupació.

D'altra banda, ERC exigeix a l'executiu central que "prioritzi" l'ample de via europeu i el Corredor de la Mediterrània amb connexió en tots els ports, aeroports, plataformes logístiques i centres de producció.

A més, demana una data límit per finalitzar el tram d'alta velocitat entre Castelló i Tarragona, el ramal de mercaderies entre el port de Tarragona i Castellbisbal i la resolució de la via única entre Vandellòs i Tarragona, de manera que la indústria tingui "motius de confiança i estímul" a l'hora de quedar-se a la zona.

Finalment, ERC reclama que en un màxim de sis mesos es presenti una reforma elèctrica que assimili el cost de l'energia a la mitjana europea per afavorir la competitivitat industrial, i que traslladi al Parlament i a la Comissió Europea el problema de les deslocalitzacions intracomunitàries basades al dúmping laboral, social i fiscal perquè aquestes situacions siguin regulades.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También