El BBVA redueix en un centenar els afectats per l'ERO a CatalunyaCaixa

De 2.000 a 1.901

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La direcció de BBVA ha reduït en un centenar, de 2.000 a 1.901, el nombre d'afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que negocia amb els sindicats de CatalunyaCaixa després de la integració de l'antiga caixa catalana.

Les dues parts han mantingut avui una nova reunió negociadora en la que l'empresa ha plantejat aquesta reducció a la llista d'acomiadaments, una mesura que els sindicats han considerat del tot "insuficient".

Fonts sindicals han assenyalat que l'empresa ha obert també la porta a que els treballadors de les oficines de fora de Catalunya quedin fora de la negociació, de manera que caldria descomptar de la llista a altres 300 treballadors.

Per ara, no obstant això, el nombre de sortides que hi ha sobre la taula és la de 1.901 persones, una xifra que segueix sent "insuportable" i que els sindicats es proposen batallar per reduir-la notablement més, ha assenyalat a Efe Jordi Garcia, delegat de CCOO en CatalunyaCaixa.

Ignasi Ribera, d'UGT, ha afirmat que la reunió d'avui ha anat "malament" i s'ha mostrat a favor de dur a terme noves mobilitzacions en protesta per l'ERO.

De la seva banda, Jordi Campins, del sindicat SEC, ha lamentat l'actitud d'"intransigència" de la direcció, que més enllà d'aquest petit avanç en l'afectació de l'ERO ha rebutjat totes i cadascuna de les propostes plantejades per la representació sindical.

"Ha estat una reunió llarga, però infructífera i en sortim enfadats", ha reconegut Campins.

Les parts no han fixat, per ara, una nova data de reunió, a l'espera que els sindicats estudiïn la nova proposta del banc i fixin una posició sobre això.

Comentarios
Multimedia Diari