El Bar restaurant Cristal presenta la tapa T.E. Carxofa

Aquesta és l´aposta de l´establiment per a la segona edició de la ruta A Tortosa dTapes, patrocinada per Estrella Damm

19 mayo 2017 21:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’establiment Cristal torna a presentar-se a la segona edició de les jornades gastronòmiques que organitza Estrella Damm a Tortosa. Es tracta de la ruta A Tortosa dTapes, que acabarà el dilluns dia 12.

Aquest cop en Jordi i en Víctor Martínez, propietaris de l’establiment, han apostat per una tapa poc habitual per aquesta època de l’any. L’han anomenat T.E. Carxofa. Mentre que la majoria dels altres establiments aposten pel peix el marisc, ells se centren a fer una tapa de muntanya. Una aposta per diferenciar-se.

Volien elaborar un plat clàssic i econòmic. La tapa s’ha creat a base de carxofa, foie, pernil i cansalada virada. El toc dolç i suau dels dos primers productes, que combinen a la perfecció, contrasta amb el gust salat del pernil i la cansalada d’aquesta tapa.

L’elaboració de la T.E. Carxofa és ben senzilla. Primerament cal bullir les carxofes, amb pell inclosa, durant 15 minuts aproximadament. Es deixen refredar, es netegen i es fan a la brasa. Després arriba el torn del foie, que es passa per la paella. Aprofitant l’oli que ha deixat el foie es fa la cansalada. L’emplatat final resultarà una base de pernil, amb carxofa i foie coronant la tapa i trossos de cansalada virada. La presentació és molt senzilla però elegant.

Els propietaris preveuen arribar, i fins i tot superar, les xifres de l’any anterior, que van pujar fins a les dues mil tapes elaborades. Les expectatives són força altes, ja que l’any passat el restaurant Cristal va guanyar el premi a la millor tapa de la zona, el centre tortosí.

En l'edició anterior van arribar a la xifra de les 2.000 tapes venudes

Els propietaris van un pas per endavant i ja han començat a pensar en l’edició del pròxim any. Tenen pensat elaborar algun plat amb bacallà, afirmen. Aquesta ruta de tapes, els ha servit d’ajuda per promocionar el local, ja que després que els seus pares el deixessin va romandre un temps tancat. Ara, els dos germans Martínez l’han tornat a engegar. L’han adaptat al seu estil, han recuperat la cuina dels seus pares amb tapes casolanes de tota la vida, però combinat amb el toc modern que aporta en Jordi.

L’especialitat de la casa són els arrossos i els plats mariners, típics de tot el Delta de l’Ebre. Els clients poden degustar des d’un menú de tapes per tan sols 16 euros a escollir entre diversos plats de la carta. A banda, disposen d’un menú diari de 12 euros per persona que permet escollir entre quatre primers, quatre segons i el mateix amb les postres.

Però el que més destaca del bar restaurant Cristal és la seva cuina, i no només per la bona gastronomia sinó per l’espai per si mateix. La cuina està oberta al públic, de tal manera que els 30 comensals que caben al local poden veure tot el que s’hi elabora. Una cuina transparent que no enganya.

Comentarios
Multimedia Diari