El CGPJ castiga Santiago Vidal amb tres anys de suspensió però no l'expulsa

El màxim òrgan de govern dels jutges el considera responsable d'"ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials"

19 mayo 2017 23:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La suspensió de tres anys de sou i feina que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aplicat al jutge Santiago Vidal suposa la pèrdua de la destinació del magistrat, segons ha informat l'òrgan de govern dels jutges, que ja ha comunicat aquesta decisió al mateix Vidal i al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La decisió s'ha adoptat per 12 vots a nou, i segons fonts del CGPJ han votat a favor el president d'aquest òrgan i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i la resta de vocals del sector conservador. Vidal pot presentar recurs ara davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem.

Es tracta de la màxima suspensió que es pot aplicar a un magistrat per haver incorregut en una falta molt greu. En aquest cas, és per la ignorànica inexcusable en el compliment dels deures judicials, és a dir, per haver vulnerat "el deure bàsic de fidelitat a la Constitució i a l'ordenament jurídic", com recull l'article 41714 de la Llei Orgànica del Poder Judicial.

A més del president Carlos Lesmes, han votat a favor de la sanció els vocals Juan Manuel Fernández, Gerardo Martínez Tristán, Ángeles Carmona, Núeria Díaz, Rafael Fernández Valverde -redactor de la ponència-, Fernando Grande-Marlaska, Vicente Guilarte, Carmen Llombart, José María Macias, Juan Martínez Moya i Wenceslao Olea.

Per contra, han votat en contra de la sanció els vocals Mar Cabrejas, Álvaro Cuesta, Roser Bach, Victoria Cinto, Enrique Lucas, Clara Martínez de Careaga, Rafael Mozo, Concepción Sáez i Pilar Sepúlveda. Tots ells han anunciat que presentaran un vot particular.

Comentarios
Multimedia Diari