Más de Noticias

El CNI i Pujol van negociar per afavorir el rei Joan Carles

El jutge de l'Audiència Nacional incorpora al sumari notes policials internes que avalarien aquestes converses, també encaminades a un tracte favorable per a la família de l'expresident

Redacción/EFE

Whatsapp
Responsables del CNI haurien negociat amb l´expresident per ajudar-lo a canvi de no revelar les relacions del rei emèrit amb Suïssa. FOTO: ACN

Responsables del CNI haurien negociat amb l´expresident per ajudar-lo a canvi de no revelar les relacions del rei emèrit amb Suïssa. FOTO: ACN

La diputada socialista i presidenta de la Comissió de Justícia del Congrés, Margarita Robles, expressà ahir la seva preocupació davant la possible existència de policies que actuïn «fora de control» dels jutges i fiscals, i confià que Interior prengui mesures de forma immediata.

Robles es va pronunciar així després de ser preguntada per un suposat informe escrit pel comissari jubilat José Villarejo i que ha arribat al jutge de l’Audiència Nacional que investiga el cas Pujol, José de la Mata, que acusa el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) de protegir Jordi Pujol a canvi del seu silenci sobre els diners que el rei Joan Carles tindria a Suïssa.

El diari El Mundo publicà ahir una informació sobre l’existència d’aquestes notes, dies després que la Direcció General de la Policia Nacional obrís una investigació sobre el suposat xantatge d’un grup de policies, entre els quals estarien el comissari José Manuel Villarejo i l’exdirector adjunt operatiu, Eugenio Pino, al CNI ia la Corona.

La diputada socialista Margarita Robles, que és magistrada, recordà que, en un Estat de dret, la veritat l’estableixen els tribunals, i que ara és competència del jutge José de la Mata investigar o no el contingut d’aquestes notes. Considerà que el que és «francament preocupant» és que «pugui haver actuacions policials que estiguin fora de control dels jutges o dels fiscals». «Em sembla que en una democràcia és essencial que la policia, quan realitza una investigació sobre qui sigui, des de la figura més alta de l’Estat a qualsevol ciutadà, ho faci sempre sota la supervisió del jutge o del ministeri fiscal», considerà. Després de lloar la feina «de molt rigor i serietat» que fan els homes i dones que formen la Policia Nacional, recalcà que si fos cert «que hi ha membres dels cossos policials que estan actuant per lliure, que no reben instruccions dels jutges o dels fiscals, i que el que pretenen és acumular informació, no se sap amb quina finalitat», seria«gravíssim».

Segons va publicar ahir el diari El Mundo , el jutge De la Mata acaba d’incorporar al sumari del cas Pujol diverses notes policials internes que avalarien l’existència d’una negociació entre el CNI i Jordi Pujol Soley. L’objecte d’aquestes converses seria, segons aquests informes, obtenir un tracte judicial favorable per a la família de l’expresident a canvi que no donés a conèixer informació sensible sobre el rei Joan Carles; concretament perquè no digués de el rei emèrit té diners a Suïssa, suposadament en el mateix compte que la xarxa Gürtel.

Segons l’esmentat rotatiu, el jutge va adoptar aquesta decisió després que l’amo de l’agència de detectius Método 3 li comuniqués que dos antics treballadors seus van col·laborar amb la Policia en l’elaboració d’aquests textos i a canvi de fons reservats.

Treballs d’aquests dos detectius haurien desembocat, alhora, en l’origen del cas Pujol de la mà de l’exnòvia del fill gran de l’expresident.

Temas

  • CATALUNYA

Lea También