El Centre d’Atenció Primària de Valls tindrà més consultes aquesta tardor

La planta subterrània estarà destinada a ús intern i a la quarta planta hi haurà més consultes assistencials

30 julio 2019 07:42 | Actualizado a 30 julio 2019 07:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre d’Atenció Primària  Dr. Sarró de Valls començarà a finals d’agost les obres de remodelació i millora de l’equipament i tindrà noves consultes d’atenció primària a la quarta planta. Fins ara aquesta panta estava destinada als professionals per ús intern i ara passaran a la planta subterrània on tindran vestidors i sales polivalents. 
A la quarta planta hi haurà cinc noves consultes d’atenció primària –més grans– i una sala d’espera.  L’ idea és realitzar cinc consultes amb una superfície similar. Entre les consultes hi haurà tres portes interiors que comunicaran entre elles.

El director de l’ABS Valls Urbà, Josep M. Magrinyà, assegura que «tenim un Centre d’Atenció Primària que estem utilitzant el 100% d’espais assistencials. Ara diferents professionals utilizen el mateix espai, és a dir doblem les consultes» i afegeix que «és una actuació fonamental ja que el centre hi ha manca d’espais i servirà per reorganitzar el centre dins de les nostres possibilitats. És una bona notícia que agraïm també a l’Institut Català de la Salut que hagin pensat amb la ciutat de Valls». 

Amb una inversió de 200.000 euros, està previst que les obres comencin a finals d’agost i finalitzin a mitjans d’octubre. Tindran una durada aproximada d’un mes i mig.
Una part d’aquesta inversió (60.000 euros) anirà destinada per adquirir nou equipament sanitari. Les obres estan finançades per l’Institut Català de la Salut (ICS) i de moment, ja s’ha adjudicat l’empresa encarregada d’aquestes obres. 
L’enginyer i director d’infraestructures de l’Institut Català de la Salut, David Edo, afirma que «aquesta reordenació permetrà augmentar els serveis i facilitar espais per als usuaris».

Pel que fa a les obres no impactarà el dia a dia de l’equip. «Entenem que es podrà gestionar. Molts dels professionals aquells dies estaran de vacances», detalla Josep M. Magrinyà.

Dos nous professionals

En els últims anys, hi hagut un increment de la població i hi ha més necessitats. «Al centre ens falta plantilla estrucutral. Tindrem dos metges més d’atenció primària i estem pendents que ens reconeixin algun infermer més». A partir de setembre octubre tindran dos nous professionals i estan pendents d’un tercer.

Des del Centre d’Atenció Primària apunten que els agradaria redistribuir la planta baixa   –lloc on entren els usuaris–. «Així doncs ens agradaria ger una planta baixa destinada als porcessos administratius, citacions i tenir una part d’atenció a processos urgents o gent que no pot esperar. Actualment tenim aquest llocs però són poc funcionals», subratlla el director de l’ABS Valls Urbà, Josep M. Magrinyà. Una altra voluntat del Centre d’Atenció Primària és parlar amb el Departament i l’Ajuntament de Valls per veure quines necessitats hi ha a la ciutat i com es poden guanyar més metres. 

«Els tècnics ens diuen que hauríem de tenir entre un 30-40% més respecte el que tenim, però s’haurà de veure com s’afronta», remarca Josep M. Magrinyà, i afegeix que «una altra de les actuacions que quedaran pendents és tenir un segon ascensor. Tenim cinc plantes, i a vegades quan hi ha una avaria és un problema». 
El Centre d’Atenció Primària  Dr. Sarró de Valls atén uns 27.000 usuaris i té 52 anys. Des de fa 25 anys no s’havia fet cap inversió estructural important.

Comentarios
Multimedia Diari