El Concurs de Castells d'enguany serà el mes espectacular i internacional

A l'exterior de la Tarraco Arena Plaça (TAP) s'instal·larà l´Espai Concurs, on a més de material casteller es podrà seguir el certamen en directe a través d'una pantalla gegant

19 mayo 2017 18:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Tarraco Arena Plaça (TAP) tornarà a acollir aquest cap de setmana el conegut com a «espectacle casteller més gran del món». El Concurs de Castells de Tarragona, que arriba ja a la seva 26a edició, està previst que mogui un total de 25.000 persones, entre castellers, aficionats i professionals, i incloent les seves dues jornades. Per aquesta raó, pels registres castellers que s’albiren veient el decurs de la temporada; per l’emoció que prometen diverses lluites, especialment la que previsiblement enfrontarà Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls per la victòria; i per una cobertura mediàtica sense precedents, tant a nivell quantitatiu (120 mitjans i 380 professionals acreditats) com qualitatiu (més cobertura internacional que mai); l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, no dubta a pronosticar que serà «el Concurs més espectacular de la història».

També serà, col·lateralment, el Concurs «més vist» de la història, en paraules del director-gerent de TAC 12, Xavier Abelló, i alhora «el més internacional», diu la regidora de Festes de l’Ajuntament tarragoní, Begoña Floría, tant per aquesta cobertura de mitjans de fora del país com també per la participació de colles estrangeres a la cita: els Xiquets de Hangzhou actuaran en la jornada de dissabte a la tarda a la TAP, i a més s’ha organitzat com a activitat paral·lela una exhibició castellera –dissabte al migdia, a la plaça de la Font– amb les agrupacions castelleres d’Andorra, París, Londres i Copenhaguen.

 

Adquisició d’articles

A l’exterior de la TAP, al carrer Mallorca, s’instal·larà l’anomenat Espai Concurs, on entre altres coses castelleres, els aficionats que s’hagin quedat sense entrada podran seguir la competició gràcies a una pantalla gegant. A banda, en aquest Espai Concurs es podran també adquirir articles de marxandatge relacionats amb la cita. Es tracta d’una novetat respecte a altres edicions. També, pel que fa a activitats paral·leles, cal destacar que per segona edició consecutiva la Capsa de Música, a la Tabacalera, acollirà una revetlla la nit de dissabte a càrrec del grup Cat Rock. La festa començarà a les 23.30 hores de la nit.

L’esdeveniment té un pressupost de 400.000 euros, 300.000 dels quals els aporta el consistori i els altres 100.000 els cobreixen patrocinadors. «Només tenint en compte el que costaria pel que fa a promoció internacional que el nom de la ciutat aparegui en mitjans com el New York Times, la BBC... Ja queda més que cobert el que es gasta l’Ajuntament en el Concurs», va dir l’alcalde.

Més enllà de la seva magnitud com a esdeveniment, el Concurs promet ser històric sobretot com a diada castellera. En aquest sentit, la jornada de dissabte (per a la qual ja s’han venut 2.000 entrades, un 25% més de les venudes l’any 2014) com sobretot la de diumenge (en què cal recordar que les entrades es van esgotar en 10 minuts) prometen un espectacle inigualable. «Si mirem els darrers concursos, la colla guanyadora i gairebé sempre també la segona classificada haurien guanyat el Concurs anterior. Veient aquesta dinàmica, i veient la temporada que estem veient, és prou evident que serà el millor Concurs de la història», apunta, en aquest sentit, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Jordi Grau, el qual afegeix: «I no només ho diem pels castells que es faran, sinó per com es faran. Veiem cada vegada castells més ben fets, més parats, el percentatge de caigudes tant al Concurs com en general segueix baixant, cada vegada hi ha menys improvisació...». Grau recorda que «els objectius de la Coordinadora són treballar per la difusió i el prestigi del món casteller, i en aquest sentit el Concurs és un aparador inigualable».

Comentarios
Multimedia Diari