El Constitucional demana a la Fiscalia que obri la via penal contra Forcadell

Els magistrats no adopten cap de les mesures "coercitives" contra la presidenta del Parlament

19 mayo 2017 17:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

ACN Madrid .- El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha resolt l'incident d'execució del sentència que el govern espanyol va presentar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha emplaçat a la Fiscalia a obrir la via penal per determinar si va cometre cap tipus de delicte en permetre la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. Els magistrats no han aplicat a Forcadell cap de les atribucions de què disposen per a la suspensió o inhabilitació de càrrecs que incompleixin les seves sentències. La Fiscalia haurà de determinar ara si Forcadell va cometre o no algun tipus de delicte penal en la seva actuació i, en cas d'apreciar-ho, podria instar a l'obertura d'una causa contra ella.

Ha estat una decisió adoptada per unanimitat que deixa ara a mans de la Fiscalia la resolució del cas. Al seu escrit, els magistrats reclamen a la Fiscalia que determini si hi ha cap tipus de responsabilitat penal per part de Forcadell per l'incompliment de les seves resolucions.

El trasllat a la Fiscalia era precisament una de les peticions que l'incident d'execució de sentència que el govern espanyol va presentar davant el Tribunal Constitucional contra Forcadell. L'escrit de l'Advocat de l'Estat instava els magistrats a "deduir testimoni" a la Fiscalia, és a dir, a instar el Ministeri Fiscal a obrir la via penal contra la presidenta del Parlament.

Segons fonts jurídiques, els magistrats no activen cap de les noves atribucions que tenen a la seva disposició des de la reforma de la Llei Orgànica del TC, que li permetrien suspendre, multar o inhabilitar càrrecs públics que incompleixin les seves sentències.

Precisament aquesta qüestió està a mans dels propis magistrats a través d'un recurs dels governs català i basc. Els magistrats estudien si les atribucions s'ajusten a la Constitució, com sosté el govern espanyol, o van més enllà de les seves competències.

 

Comentarios
Multimedia Diari