El Govern central recorre avui al TC la llei de la Presidència

Soraya Sáenz de Santamaría veu l’intent d’investir Puigdemont a distància com «l’últim punt de l’agonia»dels independentistes

09 mayo 2018 11:46 | Actualizado a 09 mayo 2018 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va advertir ahir al Senat, en referència a l’expresident Carles Puigdemont, que «quan un pensa només en un mateix el que pretén no és governar una democràcia, pretén tornar a instal·lar la tirania».

Sáenz de Santamaría també va assegurar que «ningú és imprescindible en aquesta vida» i menys els que «s’han saltat la llei i han dut Catalunya al pitjor moment social i econòmic de la seva història».

La vicepresidenta del Govern espanyol va explicar que el recurs davant del Tribunal Constitucional és «molt fundat» i ja estava preparat des de la presentació de la llei, però se li han afegit les precisions realitzades per l’informe preceptiu del Consell d’Estat, que ha avalat la «integritat» d’aquest.

El recurs recorrerà la normativa completa i inclou la petició de suspensió quan s’admeti a tràmit pel Tribunal Constitucional.

«Pensem que aquesta llei de la Presidència és l’últim punt a l’agonia a què estan sotmetent alguns a les institucions a Catalunya», va afirmar la vicepresidenta, que va considerar que no té «cap sentit», com ja han ratificat el Consell de Garanties Estatutàries i el mateix Consell Estat.

Segons la seva opinió, posa de manifest que «el procés que defensen alguns és agònic» i no té cap sentit seguir sotmetent als ciutadans i institucions catalanes a aquesta «pressió intolerable».

Més enllà del recurs, al qual el Govern donarà demà el vistiplau a un Consell de Ministres extraordinari, Sáenz de Santamaría va demanar al president del Parlament, Roger Torrent, i al conjunt de la Cambra que treballin perquè Catalunya torni a la normalitat.

També va reclamar que recuperin les institucions d’autogovern perquè els ciutadans puguin tenir «assossec i tranquil·litat» després de la «fractura social» que han provocat els independentistes i que «no porta enlloc».

Comentarios
Multimedia Diari