El Govern fa el primer pas per comprar les urnes pel referèndum

El Departament de Governació publicarà aviat al 'Butlletí Oficial de la Generalitat' la convocatòria perquè les empreses presentin ofertes per a l'adquisició de 8.000 urnes

19 mayo 2017 15:25 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Governació de la Generalitat llançarà aviat una licitació per a l’adquisició de 8.000 urnes destinades al referèndum sobiranista que el Govern català pretén celebrar al setembre pròxim, segons fonts del Govern. TV3 va avançar ahir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, han arribat a un acord perquè el Departament de Governació publiqui aviat al Butlletí Oficial de la Generalitat una convocatòria pública per a l’adquisició d’aquestes 8.000 urnes.

Després de la publicació al Butlletí de la convocatòria, les empreses interessades disposaran de 15 dies per presentar les seves candidatures.

Fonts del Govern han assenyalat que es tracta d’una licitació per fer una primera selecció d’empreses que estarien ja homologades per produir i lliurar les urnes.

Les fonts han afegit que el Govern no descarta encara celebrar un referèndum pactat amb el Govern central, amb la qual cosa les urnes –unes 8.000 que s’utilitzen a les eleccions municipals i autonòmiques a Catalunya– serien subministrades com fins ara pel ministeri de l’Interior.

El mes de març passat, el Departament de Governació que dirigeix la consellera Meritxell Borràs ja va iniciar el procés de licitació per a l’adquisició de material electoral necessari per a la celebració de processos electorals, com paperetes, sobres i impresos.


En la línia de sortida
L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha garantit que els alcaldes que integren l’organització estan «en la línia de sortida» i «preparats per tenir una implicació activa» en el referèndum un cop el Govern l’activi.

La comissió executiva de l’AMI es va reunir ahir a Tàrrega, i a la sortida de la reunió la presidenta de l’entitat, Neus Lloveras (PDeCAT), va assegurar que la xarxa de municipis independentistes està «en la línia de sortida». Garantí en aquest sentit que quan, des del Govern, es faci la crida al món local per al referèndum, els municipis de l’AMI estaran «a l’altura».

La reunió va servir per fer una crida als alcaldes a estar preparats per tenir «una implicació activa» quan «es premi el botó de play» per al referèndum.

Comentarios
Multimedia Diari