El Govern garanteix que la incidència a Repsol i Dow no ha superat els llindars de contaminació permesos

Òscar Peris anuncia que s'ha sol·licitat a les empreses afectades un informe detallat de l´incident

19 mayo 2017 19:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha fet aquest dimarts una crida a la calma arran de la incidència registrada ahir a les plantes de Repsol i Dow Chemical al polígon petroquímic nord de Tarragona. “Malgrat l’espectacularitat de la flama, no s’han superat els llindars de contaminació permesos”, ha afirmat el delegat. Peris ha explicat que, tot i no ser necessaris per protocol, des del Govern es van activar mecanismes de control mediambiental extraordinaris per detectar qualsevol tipus d’afectació. D’altra banda, el delegat territorial ha explicat que s’ha sol·licitat a les empreses afectades un informe detallat de l’incident per poder determinar-ne les causes i donar explicacions a la ciutadania.

Segons un comunicat de la Delegació del Govern a Tarragona, les nombroses trucades al 112 i l'alarma generada entre la població han fet que, malgrat que no hagi estat necessària l'activació de cap pla d'emergència, el Govern hagi dut a terme d'ofici controls mediambientals extraordinaris que no han detectat la superació de cap índex de contaminació a l'entorn de les plantes afectades. 

Cap a tres quarts d’onze del matí d’aquest dilluns, Repsol i Dow Chemical van comunicar que, com a conseqüència d’un problema tècnic que havia afectat el subministrament d’aire als instruments de control de les plantes, es va produir una parada de seguretat de les unitats d’olefines existents al complex i l’activació de les torxes de seguretat al polígon nord. 

La Delegació del Govern remarca que les companyies van comunicar aquesta incidència al 112, tal com marca el protocol, i que en van informar als alcaldes dels municipis veïns i a la pròpia Delegació del Govern, que va mantenir comunicació durant tot el dia amb els responsables de les companyies. 

La incidència en planta no va obligar a activar el pla d’emergències Plaseqcat, per la qual cosa no van sonar sirenes ni va ser necessari el confinament, justifica el comunicat. Tot i això, l’espectacularitat de les flames i el fum, va crear neguit entre la població tenint en compte les nombroses trucades que va registrar el 112 relatives a aquesta qüestió.

Per aquest motiu, arran de l’alarma social generada i amb la voluntat d’avaluar les possibles afectacions mediambientals de la incidència, a banda del control habitual que es realitza amb les estacions fixes, els tècnics de Medi Ambient també van efectuar controls d’ofici a l’entorn de les plantes. En aquest sentit, no es va registrar cap valor alt en cap estació fixa de mesura i tampoc no es superar cap nivell de partícules contaminants en les anàlisis mòbils.

Comentarios
Multimedia Diari