El Govern nega que les urgències estiguin col·lapsades sinó que hi ha 'activitat intensa'

Munté considera que la situació de les urgències "és similar a la d'altres anys"

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha refutat avui que les urgències d'hospitals i ambulatoris catalans estiguin col·lapsats per la grip ja que creu que el que hi ha és una "activitat intensa" als centres sanitaris pel fred.

En la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern, Munté ha considerat que la situació de les urgències "és similar a la d'altres anys" i que es tracta d'una "activitat intensa a causa de les dates de l'any, per l'onada de fred".

Ha afegit que el departament de Salut ha augmentat en un milió d'euros la partida econòmica del Pla Integral d'Urgències per a aquest hivern, amb una dotació de 16,9 milions d'euros, la majoria del qual -14 milions- s'ha destinat als hospitals.

Diversos dels grans hospitals barcelonins, com Vall d'Hebron, Mar, Clínic i Bellvitge, i també els de Tarragona, Joan XXIII, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta de Tortosa, han usat aquesta dotació per obrir llits tancats o contractar-los en altres centres sanitaris, per fer front a la gran quantitat de persones que han anat als serveis d'urgències les últimes tres setmanes a causa de la grip.

La situació que s'ha viscut aquestes setmanes als hospitals, des que es va declarar l'epidèmia de grip a Catalunya, "ha passat altres anys, concretament aquest any passat i els tres anteriors", ha assegurat Munté, encara que sense facilitar cap xifra de persones ateses aquests últims dies que es pugui comparar amb les d'episodis precedents. Els sindicats mèdics parlen d'urgències "col·lapsades".

Comentarios
Multimedia Diari