El Govern recuperarà el pressupost per gestionar els parcs naturals i espais protegits de Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, diu que cada euro invertit en un parc natural té un retorn de 9 euros

19 mayo 2017 19:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest diumenge que recuperaran les dotacions pressupostàries necessàries per al bon funcionament dels 14 Parcs Naturals de Catalunya i els espais naturals protegits. Durant una visita al Parc Natural de Montsant, Rull ha insistit en el paper dinamitzador dels parcs i espais naturals per a l’economia de moltes comarques, i ha assegurat que “cada euro invertit en un parc natural té un retorn de 9 euros”. Per això, ha anunciat "el compromís de tornar a recuperar la inversió que fèiem l’any 2011 en aquest àmbit”, perquè la gestió dels Parcs naturals i els espais naturals protegits és una “prioritat bàsica” del Govern, ha recordat.

En aquest sentit, ha apuntat que el Departament calendaritzarà la inversió quant a personal i millora de les instal·lacions en els dos anys vinents. Amb tot, les accions són la resposta a les retallades dels darrers anys, que han impactat de manera negativa en els territoris amb espais naturals protegits.

Rull ha fet la visita acompanyat de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà; la directora del Parc, Neus Miró, i alcaldes i autoritats de la zona.

Comentarios
Multimedia Diari