El Mercadal entra en escena

Reus reunirà, a la cita biennal del Mercadal, les quatre colles de deu i la colla local, que vol intentar per primera vegada la tripleta màgica. Les colles arriben amb objectius de màxims

19 mayo 2017 21:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus serà, aquest cap de setmana, l’epicentre del món casteller, ja que arriba la diada del Mercadal, una cita que es celebra cada dos anys i que reuneix les millors colles del país. De fet, avui hi haurà a plaça les colles que han aconseguit descarregar o coronar un castell de deu, a més dels Xiquets de Reus, la colla amfitriona

 

A per la tripleta avellana

La diada del Mercadal podria ser històrica pels Xiquets de Reus, que es plantegen una actuació de màxims amb la tripleta màgica com a principal objectiu.

Això vol dir que avui volen estrenar el 4 de 9 amb folre, un castell que no han portat mai a plaça. Abans, però, hauran de descarregar el 3 de 9 amb folre, que aquesta temporada només han pogut carregar, i sumar-hi també el 5 de 8. Després de consolidar-se com a colla de nou, els reusencs volen fer un pas endavant i estrenar la tripleta a casa.

 

Els verds volen molta gent

Els Castellers de Vilafranca intentaran mobilitzar el màxim nombre de castellers per ser molts aquest dissabte a plaça. Els objectius són ambiciosos, i volen portar fins a quatre castells de gamma extra. «Sent dissabte a la tarda, si no ens mobilitzem serem poca gent», explica el cap de colla, Pere Almirall, conscient que «és una plaça on només podrem comptar amb la nostra pinya, i hem de ser molts».

Almirall no descarta cap escenari, però assegura que fins que no siguin a plaça no sabrà amb exactitud de quants efectius disposa. Així, un dels reptes que no està descartat serà el 3 de 10 amb folre i manilles, tot i que el mateix Almirall admet que «serà mot difícil, però potser ens sorprèn la resposta de la gent».

El programa dels verds també passar per castells com el 2 de 9 amb folre i manilles, el 3 de 9 amb folre i agulla o el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

La Vella, marcada per baixes

La Colla Vella ja va anunciar que volia utilitzar la diada del Mercadal per estrenar algun castell i ampliar així la seva gamma d’estructures d’aquesta temporada.

Els rosats viuen una temporada immillorable i ja han descarregat un gran nombre de castells de gamma extra. Tot i això, la baixa per lesió no castellera d’alguns dels seus castellers més destacada, farà canviar els plans dels vallencs. «Serà una actuació per fer servir el seny», explica el cap de colla, Manel Urbano, que afegeix que «l’assaig serà determinant per decidir els plans, però serà molt complicat canviar aquests castellers en estructures tan grans. No es tracta de córrer riscos innecessaris». Així, el programa dels rosats implicaria castells de 9 i el pilar de 8 amb folre i manilles, en espera de si poden fer algun castell més.

 

La Jove, després de la Tecla

La Jove de Tarragona arriba a Reus després d’una Santa Tecla molt amarga, on no van poder complir els objectius que s’havien marcat. Les caigudes van deixar força castellers tocats i la diada d’aquest dissabte servirà per tornar a començar. «Tenim gent amb lesions, intentarem fer castells de 9», explica el cap de colla, Carles Ribas, que afegeix que «serà important la diada per recuperar-nos, un punt d’inflexió després d’una mala Santa Tecla per afrontar un bon final de temporada». Així, el programa de la colla implicaria completar el 3 de 9 folrat i castells de la gamma alta de vuit.

 

La incògnita malva

Els Minyons de Terrassa es caracteritzen per no explicar amb detall els castells que portaran a les diades castelleres. Tampoc els que volen portar aquest dissabte a Reus. Els de Guillem Comas ja han descarregat diversos castells de la gamma extra aquest curs, entre ells el 3 de 10 emmanillat, el 2 de 9 amb folre i manilles o el 5 de 9 amb folre. Aquests darrers són alguns dels que podrien portar al Mercadal. També han treballat castells com el 2 de 8 sense folre, però és una incògnita saber si el portaran avui a Reus o encara esperaran un temps.

La diada del Mercadal es podrà seguir en directe a les televisions locals gràcies al desplegament de La Xarxa de Comunicació Local.

 

Altres diades

Del cap de setmana, més enllà del Mercadal, també destaquen altres diades, com la que es viurà a Amposta, on la Joves de Valls vol portar el 3 de 9 amb folre. A Torredembarra, els Nois de la Torre celebraran diumenge els seus 40 anys d’història amb una diada amb els Castellers d’Altafulla i els Xicots de Vilafranca, que podrien tornar a intentar el 3 de 9 amb folre.

Comentarios
Multimedia Diari