Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Ministeri d'Agricultura destitueix el director general d'Acuamed per "pèrdua de confiança"

El Consell d'Administració de l'empresa pública també ha cessat la directora d'Enginyeria i Construcció

ACN

Whatsapp
Registre a la seu central d'Acuamed a Madrid, aquest dilluns. Foto: EFE

Registre a la seu central d'Acuamed a Madrid, aquest dilluns. Foto: EFE

El Ministeri d'Agricultura, a través del Consell d'Administració de l'empresa pública Acuamed, ha aprovat aquest dimarts el "cessament immediat" del director general d'aquesta entitat, Arcadio Mateo, davant la "pèrdua de confiança" i l'"alarma social" que impliquen les investigacions de la Fiscalia per presumptes irregularitats en algunes contractacions. A l'entorn d'aquestes investigacions, el Consell d'Administració d'Acuamed ha decidit encarregar una auditoria tècnica externa per inspeccionar totes les contractacions que ha fet l'empresa pública "al llarg de les diferents etapes". La informació que en resulti es posarà a disposició de la Fiscalia per "aclarir el cas el més aviat possible".

En aquest sentit, el secretari d'Estat de Medi Ambient, Pablo Saavedra, ha recordat que la Fiscalia va sol·licitar fa més d'un any informació sobre Acuamed que li va ser remesa el novembre del 2014.

D'altra banda, el Ministeri ha donat instruccions a l'Advocacia General de l'Estat perquè es personi a les causes instruïdes, per "poder aportar tots els fets" i "contribuir" a "l'aclariment" de "totes les responsabilitats" que hi pogués haver "el més aviat possible".

Finalment, el Consell d'Administració també ha aprovat el cessament de la directora d'Enginyeria i Construcció d'Acuamed, María Gabriela Mañueco.

Acuamed té l'encàrrec del Ministeri d'Agricultura de planificar, gestionar i executar obres en matèria d'aigua a les conques del Mediterrani. Segons el Ministeri, els fets que investiga la Fiscalia es vinculen amb indicis de presumptes delictes de prevaricació, suborn i malbaratament de cabals públics.

Temas

  • NACIONAL

Comentarios

Lea También