El Museu Comarcal de Montblanc dedica un espai al pintor Palau Ferré

S’inaugurarà el dissabte 31 d’agost en el marc de la Festa Major del municipi

24 agosto 2019 17:30 | Actualizado a 24 agosto 2019 17:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà organitza diversos actes emmarcats dins el programa de la Festa Major de Montblanc, entre els que destaca la inauguració de l’espai Palau Ferré.

El Museu Comarcal (MCCB) amplia la seva mostra expositiva amb un nou espai dedicat al pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). L’acte inaugural tindrà lloc el dissabte 31 d’agost a dos quarts d’una del migdia. Aquest nou espai referma l’aposta del Museu per l’art contemporani i la producció artística de la comarca com un dels àmbits d’estudi, preservació i difusió, a més del patrimoni etnogràfic i històric de Montblanc i la Conca de Barberà.

Des d’ara, i a les portes del centenari de Palau Ferré, les pintures de l’artista també poden contemplar-se a la recentment renovada Sala d’Art del Museu Comarcal. Aquesta és una aportació valuosa que enriqueix el fons expositiu de la institució i que permet redescobrir l’aportació montblanquina a l’art català de les darreres dècades.

Entre les obres exposades a l’espai hi ha dues pintures cedides per la família del pintor. Aquestes dues obres són les que més agradaven a la montblanquina Maria del Carme Palau Ferré, germana de l’artista, i per això s’ha volgut que fossin les primeres del pintor que s’exposessin al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Les obres s’aniran renovant cada dos anys perquè hi hagi quadres nous.

Aquest serà un dels primers actes per preparar el centenari del naixement del pintor que tindrà lloc l’any 2021.

Enguany l’historiador Francesc Marco-Palau, besnebot de l’artista, ha publicat la biografia: El pintor que cremava els seus quadres (Gregal, 2019), amb pròleg de l’escriptor i periodista Màrius Serra.

El joc d’estiu de Màrius Serra

Aquest mes d’agost el periodista Màrius Serra publica una imatge a les xarxes socials amb l’etiqueta #ladonamespintada on planteja un enigma per als usuaris. Durant aquestes setmanes Màrius Serra ha tingut milers de likes i respostes de tot tipus a través de Twitter i Instagram. «Quin aliment és la teva perdició?Quin vici et permets?». Aquestes són algunes de les qüestions que planteja el periodista Màrius Serra a través de les xarxes socials.

Escultor i ceramista, també

Maties Palau Ferré (1921-2000) va ser un pintor, escultor i ceramista català. La seva obra, d’estil cubista sintètic i colorista, es compon principalment d’olis i tintes xineses, a més de dibuixos amb cera, ceràmiques i escultures. La pintura de Palau Ferré es caracteritza per la seva singularitat cubista d’estil picassiana, molt influïda pels anys que l’artista va viure a París.

Apassionat del color, els seus quadres tenen traços expressionistes i fauvistes, on hi destaquen els vermells intensos i els verds. Palau Ferré és pintor de paisatges primaverals, on plasma la seva mirada sobre Montblanc, amb el Pont Vell i les muralles. També són molt característiques de la seva obra les figures femenines vitals, d’ulls ametllats, sovint acompanyades de flors, fruites i elements de la natura. En les seves obres també s’hi troben natures estàtiques, temàtiques simbolistes, mitologia grecollatina i la cultura popular i tradicional.

A la dècada dels 50 va formar part de la generació artística dels Salons d’Octubre. Va treballar amb nombrosos projectes arreu del territori.

Comentarios
Multimedia Diari