El Museu d’Alcover fa una aposta per la museografia infantil

La direcció vol reconvertir l’exposició de paleontologia de la segona planta en una experiència sensorial

10 junio 2017 08:51 | Actualizado a 10 junio 2017 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu d’Alcover sacrificarà part de la instal·lació per adreçar-la a públic infantil. La direcció vol fer una rentada de cara a la segona planta de l’equipament, on es troba l’exposició de paleontologia. Es vol anar més enllà dels actuals plafons i vitrines amb fòssils de fauna marina i encaminar la sala cap a una «experiència sensorial», segons va avançar a l’ACN la directora del museu, Ester Magrinyà

En aquest projecte museogràfic s’hi engloba un espai dedicat als més petits, on podran veure peixos en 3D i inspeccionar fòssils incrustats a la paret. El museu, que just enguany compleix el 50è aniversari de la seva obertura, està ubicat en una antiga casa noble, coneguda com a Ca Batistó.

Un 25 per cent dels visitants són famílies i cada any rep més sortides escolars

Vista la bona acollida del recorregut interactiu estrenat l’any 2011 en antigues dependències de la casa, ara també es volen aprofitar les noves tecnologies per explicar el triàsic. El museu ja fa temps que té entre mans aquest projecte per renovar una part de l’exposició i incorporar la museografia infantil. Aquesta museografia pensada per als més petits obeeix al públic potencial de l’espai. Un 25% dels visitants són famílies i cada any rep més visites escolars.

Un relat per a nens

Conscient del públic familiar que rep l’equipament, el museu aposta per un nou relat per a nens. El museu mantindrà el conte del peix pedra, una activitat pedagògica que funciona amb èxit des de fa temps, però adaptarà un espai de la sala especialment per als més petits.

«No serà un racó amb quatre joguines com en alguns museus, sinó que serà una museografia específica per a nens, amb vitrines adaptades per a ells, jocs didàctics, etc.», va explicar la directora del museu. «Aquesta és la gran novetat del nou projecte museogràfic», va afegir.
De la resta de la sala, oberta l’any 2005, també es transformarà la zona introductòria amb voluntat de traslladar el visitant a les muntanyes de Prades a través de recursos visuals. Una ambientació amb efectes de llum i so simulant el mar situarà el visitant a l’època triàsica.

«Volem fer un relat potent, tenim un parc triàsic a les muntanyes de Prades i el museu exposa les restes paleontològiques, però volem que aquesta etapa es faci més visible i es pugui entendre, per exemple, com el poble de la Riba formava part dels esculls coral·lins», va dir Magrinyà. L’objectiu és que el visitant se senti com si estigués passejant per les muntanyes. 

Comentarios
Multimedia Diari