Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PPC reclama a Forcadell que no convoqui el Ple d'Investidura

Albiol addueix que no es pot començar cap discussió si no s'ha distribuït la documentació 48 hores abans

ACN

Whatsapp
El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol. Foto: ACN

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol. Foto: ACN

El grup parlamentari del PPC ha denunciat el que considera un "incompliment" del reglament de la cambra en el ple d'investidura previst per aquesta tarda. El president del grup parlamentari, Xavier Garcia Albiol, ha registrat un escrit al Parlament recordant a la presidenta, Carme Forcadell, que no es pot iniciar una discussió al Parlament si "dos dies abans" no s'ha distribuït "l'informe, el dictamen o la documentació" que ha de servir de base per al debat, llevat d'un acord de la Mesa o de la comissió "en sentit contrari" segons recull l'article 82 del reglament. També s'ha d'haver signat o publicat al Butlletí Oficial del Parlament la resolució en què es proposa al Ple el candidat a la presidència i que ha de servir com a "tràmit previ" per celebrar la Junta de portaveus, defensa el PPC.

Albiol recorda a Forcadell que com a presidenta de la Cambra "està obligada a complir i fer complir" el reglament del Parlament i li demana que "abans de la citada convocatòria" doni compliment als requisits previstos. "o altrament s'abstingui de convocar la sessió plenària" per investir president Carles Puigdemont.

El grup parlamentari del PPC denuncia la "manca d'observança" de Forcadell en el moment que decideix convocar el ple per investir president Carles Puigdemont. Segons l'escrit que ha fet arribar el grup popular a la presidenta de la Cambra, d'acord amb l'article 82 del reglament "cap discussió no pot començar, si com a mínim, dos dies abans no s'ha distribuït l'informe, el dictamen o la documentació que ha de servir de base en el debat, llevat d'un acord de la mesa del Parlament o de la comissió en sentit contrari".

Albiol recorda que "no han transcorregut dos dies i tampoc "no ha signat o almenys no ha estat publicada en el Butlletí Oficial del parlament la resolució a través de la qual es proposa al ple el candidat a la presidència", tal com recull –afirma el PPC- l'article 146 del reglament de la cambra.

Per tot això Albiol conclou que la convocatòria de ple no respecta el termini de dos dies "si s'ha convocat la Mesa del Parlament per acordar eximir-ne aquest termini, si s'ha publicat en el BOPC la resolució de la presidència" en la qual es proposa a la cambra el nom el candidat Carles Puigdemont per a la Presidència de la Generalitat.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También